Vitamine B12 op peil brengen zonder vervelende injecties? Het kan!

Mensen zijn zelf niet in staat om Vitamine B12 aan te maken en zijn dus volledig afhankelijk van hun voeding voor de aanwezigheid van voldoende Vitamine B12. Vitamine B12 komt echter uitsluitend voor in dierlijke producten, hoofdzakelijk in orgaanvlees en in mindere mate in vis, pluimvee en zuivel. Vaak merken we bij vegetariërs een
groot tekort aan Vitamin B12. Bij veroudering daalt de opname van Vitamin B12 door ons darmstelsel aanzienlijk.
Een tekort aan Vitamine B12 wordt in hoofdzaak gekenmerkt door symptomen van verminderde functie van ons centraal zenuwstelsel zoals geheugen- en concentratiestoornissen. Eveneens kunnen er stoornissen optreden in het perifeer zenuwstelsel die zich kenmerken door gevoelsstoornissen en pijnsyndromen.
De resorptie van vitamine B12 gebeurt op verschillende plaatsen in ons lichaam : maag (maagzuur, enzymen, speekselklieren), dunne darm (intrinsiek factor aanwezig, omzetting i.s.m. pancreas), dikke darm (thv ilium), entrecocyten.

Wanneer heb je een tekort aan vitamine B12?
– te weinig inname via voedsel : alle veganisten hebben tekort zonder suppletie!
– onvoldoende aanmaak intrinsiek factor door maagchirurgie, gastritis, helicobacter pylori
– verlies maagzuur bij ouderen, 25% van de 65+ssers hebben een tekort!
– darmen (ziekte van Crohn, bacteriële overgroei, parasieten
– antistoffen tegen intrinsiek factor
5 à 10 % van de totale bevolking!

Te gebruiken bij :

  • bewezen Vitamine B12 tekort
  • geheugen en concentratiestoornissen
  • gemoedstoestand en vermoeidheid
  • ter preventive van hart- en vaatziekten
  • na maag of darmchirurgie
  • bij ouderen
  • bij vegetariërs en veganisten

Tot voor kort was substitutie met Vitamine B12 enkel mogelijk via orale toediening of via injecties.
Dankzij de vitamine B12 gel kan op zeer korte termijn aangevuld (1 zakje/dag) worden en kan een onderhoudsdosis gegeven worden van 1 zakje/week. Je bent ook verlost van die vervelende injecties door met de B12 gel te werken.

Toediening door het ’s morgens uitsmeren van de gel op 1 arm (zowel binnen- als buitenzijde arm). Tot 2 uur na het smeren niet douchen of wassen. Handen goed wassen (verkleurd lichtje rood maar is wateroplosbaar dus gemakkelijk te verwijderen).

Indien je rechtstreeks wenst te bestellen op de site van Natural Energy, geef je de code D3E2 in om te genieten van 20% korting.vitamine B12