Burn-out programma’s

burn-out programma

De onderstaande symptomen zijn kenmerkend voor een burn-out:

Uitputting: Je voelt je fysiek en emotioneel uitgeput, hebt weinig energie en je motivatie staat op een laag pitje.

Negatieve gevoelens: Je hebt frequent negatieve gevoelens zoals angst, frustratie, boosheid en emotionele uitputting.

Slecht slapen: Je hebt moeite met inslapen of blijft vaak wakker ’s nachts.

Verminderde concentratie: Je hebt moeite om je te concentreren op taken en hebt snel afleiding nodig. Lezen is vaak ook moeilijk.

Veranderde eetgewoonten: Je hebt veranderde eetgewoonten en hebt moeite met gewichtstoename of -afname.

Verminderd zelfbeeld: Je hebt een verminderd zelfbeeld en je hebt twijfels over jezelf en je capaciteiten.

Veranderingen in je gehoor: je hebt last van overgevoeligheid voor geluid of ervaart zoemend/piepend geluid in één of beide oren (tinnitus). Drukte en geluid heeft een grote impact op jou.

Sceptisch: Je bent sceptisch en ontevreden over je werk, je leven en de toekomst.

Lichamelijke klachten: Je hebt frequent lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, rugpijn, maag- en darmklachten.

Als je deze symptomen herkent, overweeg dan hulp te zoeken bij een professional. Het is belangrijk om op tijd hulp te zoeken om een burn-out te voorkomen en/of te behandelen.
Lees onderstaand meer over ons burn-out preventieprogramma en burn-out behandelprogramma.

Neem rust: Het is absoluut belangrijk om voldoende rust te nemen en de overbelasting te verminderen. Dit betekent soms tijdelijk stopzetten van werk, aanpassen van werktijden en in je planningen kritisch herbekijken.

Onderzoek de oorzaak: Probeer de oorzaak van je burn-out te achterhalen en vermijd deze factoren in de toekomst. In dit proces is het belangrijk om alle factoren te bekijken, zowel op werk- als privévlak. Doe dit samen met een professional om een klare kijk op de situatie te krijgen

Zoek hulp: Overweeg hulp te zoeken van een professional om de symptomen en onderliggende oorzaken van je burn-out gestructureerd aan te pakken.

Verbeter je leefstijl: Doe de juiste aanpassingen aan je leefstijl met gezonde voeding, voldoende slaap en regelmatige beweging.

Leer hoe je stress kunt beheersen: Krijg inzicht in je karakter en leer je valkuilen te (h)erkennen. Leer technieken voor stressbeheersing en stresscoping en integreer ontspanningstechnieken.

Versterk je sociale steunnetwerk: Omgang met vrienden en familie kan je helpen om emotionele steun en perspectief te krijgen.

Voer positieve gedachten uit: Focus je op positieve gedachten en ervaringen in plaats van op negatieve dingen in je leven.

Werk aan je zelfvertrouwen: Werk aan je zelfvertrouwen en zelfbeeld door realistische doelen te stellen en successen te vieren.

Neem verantwoordelijkheid: Neem verantwoordelijkheid voor je eigen emotionele en fysieke gezondheid en voer veranderingen door waar nodig.

Houd er rekening mee dat het herstel van een burn-out tijd kost en dat het belangrijk is om door te zetten en professionele hulp te zoeken als dat nodig is. Volg een burn-out programma bij DyoB.

Om een burn-out te voorkomen, kun je de volgende stappen overwegen:

Houd een gezonde balans tussen werk en privé: Maak tijd voor jezelf en activiteiten die je leuk vindt en die je energie geven.

Leer om nee te zeggen: Bedenk waar je prioriteiten liggen en zeg nee tegen verplichtingen die te veel van je vragen.

Manage stress: Leer technieken voor stressbeheersing (zoals autogene training, rationeel emotieve gedragstherapie,…) en doe ontspanningsoefeningen.

Slaap voldoende: Zorg voor voldoende slaap en probeer een regelmatig slaappatroon aan te houden. Las een slaapritueel in je dagelijkse routine.

Eet gezond: Zorg voor een gezonde en evenwichtige voeding, vermijd junkfood en alcohol.

Blijf bewegen: Blijf regelmatig bewegen want dit helpt om stress te verminderen en energie te verhogen.

Vraag hulp: Wees niet bang om hulp te vragen als je het gevoel hebt dat je overbelast bent. Overweeg hulp te zoeken bij een professional in burn-out.

Sociale activiteiten om je netwerk te versterken : Omgang met vrienden en familie kan je helpen om emotionele steun en perspectief te krijgen. Kom uit je comfortzone en ga op zoek naar nieuwe dingen. Schenk terug aandacht aan je een hobby.

Maak tijd voor jezelf: Plan tijd in om te ontspannen, zoals lezen, mediteren of een warm bad nemen. Doe bewust aan zelfzorg.

Onthoud dat het voorkomen van een burn-out begint met bewustwording en zelfzorg. Doorgrond je karakter, omarm je valkuilen en stel gedrag dat jou helpt om beter en gemakkelijker in het leven te staan. Het is belangrijk om op tijd actie te ondernemen en hulp te zoeken.

Bekijk ons burn-out preventieprogramma.

Stap 1 is altijd een zintuigelijke verwerkingstest (audiologietest) en een kennismakingsgesprek. Op basis van de resultaten bepalen we jouw individueel behandelingsplan.

Ons burn-out preventie programma bestaat uit :

  • Test + analyse
  • 5 coaching sessies waaronder stresscopingtechnieken en ontspanningstechnieken
  • 5 integrale lichaamsbehandelingen (shiatsu en ontspanning, osteopathie kan additioneel)

Het burn-out preventieprogramma heeft een doorlooptijd volgens de noden die er zijn.
Voel je dat het 5 voor 12 is?  Dan werken we intensief en in de beginfase en spreiden we naar mate we vorderingen maken, de begeleiding.
Had je eerder al een burn-out en wil je vermijden om terug in dezelfde situatie terecht te komen? Dan is het misschien nuttig om een vast ritme aan te houden en om de zoveel weken, een moment te voorzien waarop we kunnen ontspannen en sparren.

Burn-out preventieprogramma :

  • Test + analyse
  • 5 coaching sessies waaronder stresscopingtechnieken en ontspanningstechnieken
  • 5 integrale lichaamsbehandelingen (shiatsu en ontspanning, osteopathie kan additioneel)

Het burn-out preventieprogramma heeft een doorlooptijd volgens de noden die er zijn.

Voel je dat het 5 voor 12 is? Dan werken we intensief en in de beginfase en spreiden we naar mate we vorderingen maken, de begeleiding.

Had je eerder al een burn-out en wil je vermijden om terug in dezelfde situatie terecht te komen? Dan is het misschien nuttig om een vast ritme aan te houden en om de zoveel weken, een moment te voorzien waarop we kunnen ontspannen en sparren.

Prijs : 795 euro

Burn-out behandelprogramma:

  • Test + analyse
  • Auditory Brain Stimulation voor diepe ontspanning en optimalisatie van de hersencapaciteit (fase 1,2 en 3)
  • 5 coaching sessies waaronder stresscopingtechnieken en ontspanningstechnieken
  • 5 integrale lichaamsbehandelingen (shiatsu en ontspanning, osteopathie kan additioneel)

Het burn-out behandelingsprogramma loopt over een periode van min. 3 maanden.
Hierbij werken we in de beginfase heel geconcentreerd en intensief om snel een voelbare verbetering te bekomen. In fase 2 concentreren we ons op inzichten krijgen en technieken leren beheersen om beter om te gaan met stress.
In fase 3 optimaliseren we om de vooruitgang te bestendigen en herval in de toekomst te vermijden.

Prijs : 1.695 euro

Aarzel niet langer en werk samen met ons aan je toekomst!