Wie is Peggy?

Mijn verhaal in een notendop

Wie is Peggy Boets, therapeute bij DyoB?

Als student ben ik een vlijtige leerling, maar geen primus. Deze ijver geeft me echter niet de kans om mijn echte droom (studies van het menselijk lichaam) aan te vatten. Het alternatief, een marketingopleiding, is een goed startschot. Om op korte termijn de Franse taal te leren, studeer ik nog verder in Wallonië. Als enige Nederlandstalige studeer ik af met een mooi eindresultaat.
Met veel kennis op zak en ondertussen ook een lieve echtgenoot aan de arm, begint mijn professionele carrière.

Tien jaar lang ben ik actief als account manager in een industriële drukkerij. Ik train dagelijks mijn talen en mijn technische kennis in deze niche industrie groeit snel. Deze 24 uren productieomgeving geeft mij energie en een gezonde drive om verder te streven. Al snel ontdek ik dat moeilijke uitdagingen mijn ding zijn. Ik krijg grote voldoening van opdrachten die op het eerste gezicht niet of moeilijk haalbaar lijken.

Ondertussen groeit ons gezin met 2 prachtige zonen. Ik werk een dagje minder en zo vind ik de juiste combinatie tussen mijn job en de liefdevolle zorgen voor het gezin. Een nieuwe wending komt en ik zoek een andere uitdaging. Deze vind ik, als management assistente, in de hoofdzetel van een franchise netwerk. Als eerste werkneemster leer ik snel hoe je diplomatisch handelt met zelfstandige ondernemers uit verschillende landen. Ik ben 7 jaar hoofdzakelijk actief in de marketing, en krijg mede dankzij mijn anciënniteit, nieuwe kansen.

De expansie van een internationaal netwerk vraagt extra ondersteuning en dit vooral op communicatievlak. Interne Communicatie wordt mijn specialisatie maar is geen gemakkelijke discipline. Ze werkt op lange termijn en de uitdagingen zijn spannend maar communicatie in al zijn facetten, blijft me mateloos boeien. Ik leer veel over de menselijke psyché en de interactie tussen personen. Wie reageert hoe in welke situatie? Waarom reageert de ene persoon anders dan de andere? Op welke manier kan je iemand tot inzichten brengen? En nog veel meer vragen houden me bezig.

Op 40 jarige leeftijd kriebelt het opnieuw en komt de zijsprong. Mijn oude passie, “het menselijk lichaam”, laat me niet meer los. Ik krijg de kans om halftime te werken, en start een cursus in de TCM (Traditional Chinese Medicine). In september 2009 vat ik de studies “Integrale Geneeskunde” aan (anatomie, fysiologie, pathologie, energetische geneeskunde, energetische pathologie). Mijn honger is nog niet gestild en mede dankzij het enthousiasme van mijn begeleiders van het Lifeforce Instituut, begin ik de opleiding tot shiatsu therapeut. Shiatsu betekent letterlijk, “vingerdruk”, of acupunctuur zonder naalden. Een nieuwe wereld ontvouwt zich en het lichaamswerk begint. Tussendoor volg ik extra opleidingen waaronder auriculotherapie (oor acupunctuur) en aromatherapie, cranio sacraal therapie, praktische en klinische psychologie, meridiaantaping en raindrop behandeling.

Ik ben een eeuwige student en school bij in aanleunende disciplines (coaching, preventieve gezondheid, stress en burn-out, rouw en verlies….). Mijn grote passie is Auditory Brain StimulationIk maak deel uit als Auditory Stimulation therapeut van het internationale netwerk van het Mozart-Brain-Lab.

Dankzij mijn intensieve voortraject, geniet ik nu van een grote bagage aan mensenkennis. Vandaag ben ik trots op onze multidisciplinaire praktijk en ontplooit er zich een andere “ik”.

Mijn hobby’s zijn lezen, schrijven, sporten, reizen en koken. Ik kan “echt’ genieten en vind enorm veel voldoening in de schoonheid van de kleine dingen van het leven. Ik ben geboeid door mensen en beschouw hun begeleiding als mijn levensdoel. Het voelt als mijn roeping om een steen te verleggen op aarde in volle vertrouwen en als rustpunt voor anderen.

Tot binnenkort!

Peggy Boets

 

 

 

 

Peggy

 

Mijn opleiding

Interesse?

Boek online je afspraak!