Wie is Christophe?

Ik ben Christophe Wolfs, osteopaat bij DyoB en stel me graag even aan jou voor.

De eerste keer dat mijn interesse gewekt werd voor het menselijk lichaam was bij een bezoek aan de kinesist als 12-jarige met een enkelblessure. Allemaal zeer boeiend en vernieuwend voor mij!
In 1995 startte ik dan ook met mijn opleiding tot kinesitherapeut aan de PHL in Hasselt.
Naast het opstarten en uitbouwen van mijn eigen praktijk werkte ik jarenlang nog deeltijds bij collega’s in Nederland, Duitsland en België. Dit allemaal om meer ervaring op te doen.

De vraag “waarom” begon in die tijd echt mijn leven te beheersen.
Waarom behandel ik patiënten volgens de regels van de kunst en is het resultaat niet altijd bevredigend? Om mijn honger naar meer te stillen, startte ik de opleiding manuele therapie in 2001. Maar de echte begeestering en passie voor het vak werd pas aangewakkerd bij de studies osteopathie.

In 2012 studeerde ik af aan het I.A.O. en vormde mijn bestaande kinépraktijk om tot praktijk voor osteopathie. Een nieuwe wereld ging voor mij open.  Hoe alles in het lichaam verbonden is en invloed uitoefent op elkaar, is enorm fascinerend. Dit persoonlijk proces stimuleerde nog meer mijn nieuwsgierigheid om op zoek te gaan naar verbanden in het lichaam. Zo besliste ik in 2017 om acupunctuur te studeren om ook kennis te krijgen van de Oosterse visie op ziekte en gezondheid.
Hier ontdekte ik een zeer interessante kijk op de verbondenheid van het fysieke en het mentale. Een domein wat mij intrigeert en waarbij ik tracht om de Oosterse zienswijze via de meridianen en de 5 elementen te verzoenen met de Westerse kennis van de neurologie.
“If you want to learn, study. If you want to learn more, teach.”  : zijn de woorden van een Franse collega met meer dan 45 jaar ervaring in osteopathie. Sinds 2019 geef ik ook les aan het FICO (Flanders International College of Osteopathy). Het uitwisselen van gedachten met collega’s en kritische vragen van studenten, houden mijn geest scherp. Om dezelfde reden besliste ik tijdens de corona-lockdown om mijn zienswijze op het ontstaan van rugklachten en wat je zelf kan doen om chronische rugklachten te vermijden, neer te schrijven. Deze holistische visie werd in 2020 uitgebracht door Lannoo als het boek: ‘Het abc van een gezonde rug’.

Vanuit mijn opleidingen en vanuit een ander oogpunt, heeft mijn kijk op het menselijk lichaam zeer sterke overeenkomsten met de visie van Peggy en de manier van werken bij Dyob. Alle therapievormen zijn complementair en daarom is het mogelijk om tot een behandeling te komen die zowel bij de klacht als bij de persoon past. Je kan bij mij ook terecht voor brainspotting.

Naast osteopaat ben ik uiteraard ook echtgenoot en vader van twee dochters. Met aandacht voor een goede balans en de juiste prioriteiten, vind ik voldoening en plezier in mijn rol als vader, echtgenoot, osteopaat en docent. Ik apprecieer meer en meer de interactie met mensen en geniet van de rust van de natuur. Verder volg ik de meeste sporten en speel nog actief voetbal, maar geniet eveneens van lekker eten en een drankje met vrienden.

christophe wolfs
Ik hoop je kortelings te mogen ontmoeten in de praktijk bij DyoB 🙂

Christophe Wolfs

Interesse?

Boek online je afspraak met Christophe