Hoorhulpmiddelen

hoorhulpmiddelenWat zijn hoorhulpmiddelen en wanneer kunnen ze nuttig zijn in mijn situatie?

Naast hoortoestellen bied ik ook verschillende hoorhulpmiddelen aan. Zo zijn er TV-sets beschikbaar, waarmee je het volume van de televisie voor jezelf kan aanpassen zonder je omgeving te storen.

Ook signalisatie- en waarschuwingssystemen voor wanneer je bijvoorbeeld de deurbel of de babyfoon niet goed hoort. Wanneer het verbonden toestel afgaat, zal je verwittigd worden via lichtflitsen of trillingen.

Nog een andere mogelijkheid is een draadloos communicatiesysteem. Om de meerwaarde van deze systemen te begrijpen, is het belangrijk te weten dat zelfs de beste hoortoestellen qua technologie hun limieten hebben. Té veel achtergrondlawaai of een te grote afstand kunnen ervoor zorgen dat de hoortoestellen het gewenste signaal toch onvoldoende doorgeven. Hierdoor ervaren personen met gehoorverlies vooral nog problemen op het werk, in grote groepen of op school.

Om in deze moeilijke situaties toch een goed spraakverstaan te bekomen, kunnen we bekijken of draadloze microfoons voor jou persoonlijk een meerwaarde bieden. We zullen samen de problematische situaties analyseren, zodat ik een installatie op maat kan samenstellen. Het kan hiervoor nodig zijn dat ik ter plaatse langskom, om de situatie grondig te kunnen begrijpen.