Aromatherapie

Pure, krachtige ondersteuning van natuurlijke afkomst met zuivere etherische oliën

Aromatherapie en etherische olie zijn een uniek geschenk uit de natuur. Herstellend, beschermend, rustgevend en regenererend. Vaak worden zij ook de “levensenergie van de natuur” genoemd. Ze zijn het hart en de ziel van de planten.

Etherische oliën zijn stoffen die gewonnen worden uit bloemen, bomen, wortels, struiken en zaden. Zij bepalen niet alleen het aroma van de plant, maar zijn van vitaal belang om te groeien, te leven, zich te ontwikkelen en aan te passen aan het milieu.

Etherische oliën ondersteunen de planten bij afweer van insecten en beschermen ze tegen en ziektes. Moderne onderzoeken tonen aan dat etherische oliën bij verstuiving of bij plaatselijk opbrengen een positieve werking op lichaam en geest hebben.

Oliën voor het lichaam
Plaatselijk aangebracht hebben etherische oliën veel voordelen voor het lichaam, huidverzorging, spijsvertering, vermoeide spieren, ademhaling, gevoelige gewrichten en andere lichamelijke ongemakken. Etherische oliën worden ook als parfum gedragen.

Oliën voor geest en emoties
Ondersteun mentale helderheid en emoties met etherische oliën. Bepaalde etherische oliën worden gedragen of verneveld om stress te verminderen en energie, motivatie, moed, beter humeur, en ontspanning op te wekken.

Oliën voor thuis
Etherische oliën worden voor veel doeleinden in huis gebruikt zoals aromatherapie, verbetering van de lucht, tijdens het koken, voor dierverzorging en als eerste hulp.

Er is een belangrijk onderscheid tussen etherische oliën die gewoon goed ruiken en oliën die een therapeutische werking hebben. De meeste oliën in de handel zijn sterk verdund (1 op 10 en vaak vermengd met chemische oliën) en verliezen daardoor hun therapeutische werking. Onafhankelijke laboratoriumtesten bewijzen dat Young Living etherische oliën ruim voldoen aan de strengste industriële voorwaarden en ze zelfs overtreffen. Als beschermer van de geneeskrachtige werking van de planten, handhaaft Young Living zeer hoge standaarden gebaseerd op strikte kwaliteitseisen.

Deze standaard binnen de aromatherapie is bekend als de “therapeutische standaard”. Om zich te classificeren voor deze therapeutische standaard, moet elke olie deze graad van nature behalen. Dit wat wil zeggen dat ze zonder hulp of manipulatie voldoen aan specifieke criteria op de 4 belangrijkste gebieden: planten, verwerking, puurheid en potentie.

Bij te hoge opwarming gaat de therapeutische en medicinale werking van de plant verloren. Het is dus aangewezen om de juiste diffuser te gebruiken.

Waarom Young Living? Van seed tot seal!

Van parfum en aromatherapie tot koken en medische doeleinden, etherische oliën zijn al 6500 jaar een belangrijk deel van het dagelijks leven. Nadat hij persoonlijk de voordelen van etherische oliën ervaren had,  begon D. Gary Young, oprichter van Young Living Essential Oils, een persoonlijke campagne om de eeuwenoude geneeskunst van de etherische oliën te promoten. Het resultaat? Een rijk assortiment van pure etherische oliën met therapeutische werking, bestaande uit enkelvoudige etherische oliën en unieke composities. Aanhangers van etherische oliën zijn overtuigd door het zuiverste en krachtigste geschenk wat de natuur te bieden heeft.

Planten
Young Living producten worden geproduceerd uit zuivere planten die groeien in vruchtbare grond en geoogst worden op het juiste tijdstip. Het zaad ondergaat een zware kwaliteitscontrole.

Verwerking
Met aandacht en respect voor de unieke, aloude methodes van destillatie, hecht Young Living er grote waarde aan om de “levensenergie van de natuur” op natuurlijk mogelijke wijze te behouden. Bij de destillatie wordt puur bergwater gebruikt zonder enige toevoegingen.

Young Living werkt met een beschermd destillatie proces waarbij de planten in edelstaal opgeslagen worden en bij lage temperatuur en onder lage druk verwerkt worden. Daardoor blijven de pure essences van de planten behouden evenals de hoge kwaliteit van de oliën.

Puurheid
De eindproducten zijn 100 % zuiver dankzij het gebruik van hoogwaardige kwaliteitsplanten en een zorgvuldige verwerking. De etherische oliën van Young Living zijn puur en vrij van chemicaliën, pesticiden en zware metalen. Gebruik alleen zuivere etherische oliën van goede kwaliteit. Goedkope oliën zijn vaak vermengd synthetische olie. Koop geen olie die in doorzichtige flesjes wordt aangeboden maar olie in een bruin of blauw flesje. Deze filteren het zonlicht waardoor de olie zijn kwaliteit behoudt. Niet alle oliën zijn voor iedereen geschikt. Raadpleeg onze experten.

Potentie
De garantie Young Living de wereldwijde standaarden overtreft en voldoet aan de nog hogere interne standaarden voor potentie, komt vanuit analyse van het phytochemisch profiel van de gebruiksklare oliën. Zo verzekeren zij dat alle belangrijke plantenbestanddelen in optimale hoeveelheden aanwezig zijn.

Hoe gebruik ik etherische oliën?

Direct inhaleren

Inhaleer de olie direct uit de fles.

Diffusie

Gebruik een juiste koude diffuser om de olie via vaporisatie in de lucht te verspreiden (olie mag niet opwarmen!).

Luchtbevochtiger

Plaats water en plaats een tissue of doekje met een paar druppels olie voor de uitgang van de luchtbevochtiger.

Verdampen/stomen

Doe een paar druppels olie in een kom warm water (max. 40°), dek je hoofd en de kom af met een handdoek en adem diep en langzaam in.

Plaatselijk gebruik

Etherische olie kan direct op de kruin van het hoofd worden aangebracht worden, op de slapen, achter de oren, op de polsen, over organen, onder de voeten, enz. Eventueel dienen de oliën eerst verdund te worden voor gebruik.

Massage

Voor, tijdens en na een therapeutische massage.

Toevoegen aan het badwater

Etherische olie heeft de eigenschap om als een filmlaagje op het badwater te blijven drijven. Je kan daarom de olie vermengen met een scheutje melk of een lepel natuurlijk zee- of hymalaya zout. 2 tot 4 druppels zuivere olie zijn voldoende om de badkamer een heerlijke geur te geven. Afhankelijk van de gekozen olie verkrijg je een verfrissende, kalmerende of rustgevende invloed op het lichaam.

Parfum

Dankzij de natuurlijke, aardse en exotische aroma’s zijn etherische oliën geschikt om als parfum te dragen.

Als meerwaarde tijdens onze behandelingen gebruiken wij de Young Living producten, zowel topicaal tijdens de lichaamsbehandelingen als in diffusers in de luisterkamers.

Wil je graag een behandeling cadeau geven, klik hier.

Zelf aan de slag gaan met YL producten?

Meer info aanvragen of workshop volgen?