50-plus programma

50-plus

Gezond leven als 50-plusser? Bekijk ons 50-plus programma hier.

Wij begrijpen dat het belangrijk is om op deze leeftijd goed voor je gezondheid te zorgen en wij zijn er om jou daarbij te helpen. Hieronder vind je een aantal tips en richtlijnen om je te helpen bij het behouden of verbeteren van je gezondheid.

 1. Regelmatige lichaamsbeweging is zeer belangrijk. Dit kan helpen om je gewicht onder controle te houden, spiermassa te behouden en je algemene gezondheid te verbeteren. Probeer minstens 30 minuten per dag te bewegen, zoals wandelen, fietsen of zwemmen. Vanaf 50 jaar merk je dat je lichaam minder elastisch en soepel is. Een perfecte manier om hieraan te werken is dagelijks meridiaanstrekkingen te doen. Klik op deze link naar onze mediapagina en bekijk de 3 video’s om de meridiaanstrekkingen aan te leren.
 2. Gezond eten! Een gezond dieet kan helpen om je lichaam te voorzien van de voedingsstoffen die het nodig heeft om goed te functioneren. Probeer om veel fruit, groenten en volkoren producten te eten en beperk de inname van suiker, vet en zout.
 3. Verminder stress! Stress kan een grote invloed hebben op je gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Zoek manieren om je stressniveau te verminderen, zoals meditatie, yoga of een hobby waarvan je geniet. Wil je jezelf bewust worden van je stress triggers en hoe ermee om te gaan? Wij kunnen je inzichten geven via coaching.
 4. Regelmatige gezondheidscontroles helpen om ziekten vroegtijdig op te sporen en te behandelen. Praat met je arts om te weten welke controles je nodig hebt op basis van je leeftijd, gezondheidsgeschiedenis en levensstijl.
 5. Sociale activiteiten en het hebben van sociale contacten draagt bij aan je algehele welzijn. Probeer deel te nemen aan sociale activiteiten, zoals vrijwilligerswerk of een hobbygroep.

Ons gezondheidsprogramma voor 50-plussers, dat een combinatie is van osteopathie, coaching en shiatsu, helpt jou om een gezonde levensstijl te behouden.
Laten we samen werken aan een gezonder en gelukkiger leven.

Hoe helpt osteopathie bij 50-plussers?

Osteopathie kan voor 50-plussers een effectieve manier zijn om verschillende gezondheidsproblemen aan te pakken en de algehele gezondheid te verbeteren. Naarmate we ouder worden, kunnen we verschillende lichamelijke veranderingen ervaren, zoals afname van spiermassa, van botdichtheid en van mobiliteit. Osteopathie kan helpen bij het verminderen van de symptomen die verband houden met deze veranderingen en kan een aantal gezondheidsvoordelen bieden, zoals:

 1. Vermindering van pijn: Osteopathie helpt bij het verminderen van pijn en stijfheid in gewrichten en spieren. Dit kan vooral nuttig zijn voor mensen met aandoeningen zoals artritis of osteoporose.
 2. Verbetering van de mobiliteit: Osteopathie helpt bij het verbeteren van de mobiliteit van het lichaam. De bloedcirculatie en lymfestroom verbetert, wat op zijn beurt kan helpen om de functie van de organen en weefsels te optimaliseren.
 3. Vermindering van stress: Osteopathie kan helpen bij het verminderen van stress en angst. Het kalmeert het zenuwstelsel en ontspant het lichaam, wat kan bijdragen aan een gevoel van welzijn en balans.
 4. Verbetering van de algehele gezondheid: Osteopathie kan helpen om de algehele gezondheid te verbeteren door de natuurlijke genezingsmechanismen van het lichaam te activeren. Dit kan helpen bij het voorkomen van ziekten en het bevorderen van een gezonde levensstijl.

Kortom, osteopathie is voor 50-plussers een waardevolle aanvulling op hun gezondheidsregime.  Raadpleeg onze gekwalificeerde osteopaat om te zien of deze benadering geschikt is voor uw specifieke gezondheidsbehoeften.

Waarom shiatsu bij 50-plussers?

Shiatsu is een traditionele Japanse vorm van massage die gericht is op het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van het lichaam door het stimuleren van bepaalde acupunctuurpunten op het lichaam.

Voor 50-plussers kan shiatsu verschillende voordelen bieden, waaronder:

 1. Verlichting van pijn en stijfheid: Shiatsu helpt bij het verlichten van pijn en stijfheid in het lichaam, vooral in de gewrichten en spieren die vaak stijver worden naarmate we ouder worden. We focussen op de noden en klachten en brengen op die manier ook meer doorstroming in bepaalde meridianen.
 2. Stressvermindering: Shiatsu ondersteunt bij het verminderen van stress en angst, wat vooral belangrijk kan zijn voor 50-plussers die mogelijk te maken hebben met wijzigingen in hun leven. We werken op een zachte en aangename manier naar diepe ontspanning. Uitkleden is niet nodig aangezien we de voorkeur geven om te werken op 1 laagje katoenen kleding.
 3. Versterking van het immuunsysteem: Shiatsu versterkt het immuunsysteem van het lichaam en dit helpt bij het verminderen van de kans op ziekte en het bevorderen van een betere algehele gezondheid. Door de druk op bepaalde acupunctuurpunten stimuleert shiatsu de bloedcirculatie en het lymfestelsel.
 4. Verhoging van de energie: Shiatsu helpt bij het verhogen van de energie van het lichaam ter bevordering van vitaliteit en vermindering van vermoeidheid.

Raadpleeg onze gekwalificeerde shiatsu therapeut voor meer info.

Waarom coaching bij 50-plussers?

Coaching kan voordelen bieden voor 50-plussers omdat deze levensfase vaak gepaard gaat met veranderingen en uitdagingen. Denk hierbij aan de overgang naar pensioen, veranderingen in gezondheid en relaties, kinderen die uit huis gaan of het heroverwegen van levensdoelen en -prioriteiten. Coaching helpt bij het verkrijgen van inzicht in deze veranderingen en uitdagingen, het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en strategieën om hiermee om te gaan, en het bereiken van persoonlijke doelen en welzijn. Bovendien kan coaching ook helpen bij het ontdekken van nieuwe mogelijkheden en het vinden van nieuwe uitdagingen die de levensvreugde en zingeving kunnen versterken. We vergeten nog de grote waarde die een sparringpartner kan hebben in deze levensfase.

Raadpleeg onze gekwalificeerde coach voor meer informatie.

50-plussers programma voor 3 maanden:

1 shiatsu behandeling/maand
2 coachingsgesprekken
1 osteopathie behandeling/maand (gezien er een terugbetalingsregeling is voor osteopathie wordt deze behandeling separaat afgerekend)

Prijs : 350 euro

50-plussers programma voor 6 maanden:

1 shiatsu behandeling/maand
3 coachingsgesprekken
1 osteopathie behandeling/maand (gezien er een terugbetalingsregeling is voor osteopathie wordt deze behandeling separaat afgerekend)

Prijs : 600 euro