Wie is Ann-Sophie?

Ik ben Ann-Sophie Tillekaerts, audioloog bij DyoB en stel me graag even aan jou voor

In 2005 startte ik de studies Logopedische en Audiologische Wetenschappen aan de KU Leuven met het idee daarna aan de slag te gaan als logopediste. Ik wilde een sociaal beroep met (para)medische achtergrond uitoefenen. Op dat moment was audiologie nog niet zo gekend, dus van dat deel wist ik niet goed wat te verwachten.

Doorheen de opleiding werd het snel duidelijk dat net de vakken van Audiologie mij enorm boeiden. Ik raakte gefascineerd door de complexiteit van het menselijk gehoor en de invloed ervan op het dagelijkse en sociale leven.

Na mijn studies werkte ik jaren lang als audioloog voor enkele ketens. Het werk op zich was interessant, maar ik miste iets. Ik voelde dat ik te weinig mijn eigen ding kon doen.

Toen ik op een bepaald moment de kans kreeg om als Product Specialist aan de slag te gaan bij een hoortoestelfabrikant, ging er een wereld voor mij open. Ik heb enorm veel bijgeleerd gedurende die jaren, door enerzijds heel dicht bij de evolutie in hoortoestellen en hoorhulpmiddelen te staan, en anderzijds de hulplijn te zijn voor audiologen bij hun moeilijkere casussen.

Ik heb een expertise opgebouwd waar ik nu echt het verschil mee wil maken. De keuze om als zelfstandige audiologe verder te gaan, geeft mij de kans om elke patiënt op een persoonlijke en professionele manier te behandelen.

Gehoorproblemen worden nog te vaak als een alleenstaand probleem gezien, terwijl het een invloed heeft op het hele wezen. Het gaat zo vaak gepaard met stress en andere klachten, dat puur een audiologische aanpak niet altijd voldoende is. De kans om aan de slag te gaan in de multidisciplinaire praktijk DyoB, met collega’s die reeds op andere manieren ervaring opgebouwd hebben met patiënten met gehoorproblemen, biedt mij de mogelijkheid om mijn patiënten de behandeling te geven die zij nodig hebben.

Naast mijn activiteiten in audiologie werk ik ook halftijds als administratief bediende voor een bedrijf dat defibrillatoren verdeelt. Verder houd ik mij graag bezig met genieten van het leven, lekker eten en drinken, samen met familie en vrienden, en natuurlijk mijn zoontje.

Wil jij dat jouw wereld en vooral jouw zintuigen, terug open staan voor de buitenwereld?

Contacteer mij en samen gaan we opzoek naar een oplossing voor jouw uitdaging!

Ann-Sophie Tillekaerts

Mijn opleiding

Omdat kennis en opleiding zeer belangrijk zijn, geef ik hieronder mijn achtergrond en de gevolgde opleidingen mee. Door mijn opleidingstraject en ervaring, heb ik een breed aanbod voor een groot doelpubliek. Ook vandaag blijf ik steeds op zoek naar verdere uitdieping van onze therapieën en specialisaties.

 

  • Logopedische en Audiologische Wetenschappen KULeuven

Interesse?

Boek online je afspraak!