Zwangerschapsprogramma

zwangerschapsprogramma

Zwangerschapsprogramma met ontwikkelingsstimulatie voor je baby

Hoe kan je je ongeboren kind juist stimuleren? Een gelukkige zwangerschap en tegelijkertijd de ontwikkeling van je baby ondersteunen? Dat kan dankzij ons speciaal uitgewerkt zwangerschapsprogramma.

Het gehoor van je ongeboren baby functioneert al op 4 maanden zwangerschap. Je kan dus je ongeboren baby via extra auditieve stimulatie een optimale neurologische ontwikkeling laten ervaren. Dankzij auditieve waarneming (stem van de moeder, lichaamsgeluiden, omgevingsgeluiden,….) zijn er constante frequentieprikkels aanwezig om ons brein te laten ontwikkelen. Dus hoe meer “correcte” ontwikkelingsprikkeling, hoe beter ! Al vanaf de 2de maand zwangerschap kan je starten met stimuleren tot en met de 8ste maand via luistertherapie (Dr. A. Tomatis). Heb je al een prenataal onderzoek achter de rug? Ben je bang voor een miskraam? Zwangerschapscomplicatie?

Regelmatige prenatale check-ups: Bezoeken aan de arts of verloskundige voor regelmatige controles en monitoring van de gezondheid van moeder en kind.

Gezonde voeding: Een gezonde voeding en voedingsadvies om te voldoen aan de voedingsbehoeften van moeder en kind tijdens de zwangerschap.

Regelmatige lichaamsbeweging: Oefening en beweging aanbevolen door de arts of verloskundige om de gezondheid te ondersteunen en het bevallingsproces te vergemakkelijken.

Stressbeheersing: Tools en technieken om stress en emotionele uitputting te beheersen en te voorkomen.

Ondersteuning van familie en vrienden: Familie en vrienden betrekken bij het ondersteuningsproces om mentale en emotionele ondersteuning te bieden.

Ondersteuning tijdens de bevalling: Professionele begeleiding en ondersteuning tijdens de bevalling, indien gewenst, om het bevallingsproces te vergemakkelijken en te ondersteunen.

Zorg voor de postnatale periode: Zorg en ondersteuning voor moeder en kind na de bevalling, inclusief borstvoeding, kinderzorg en herstel.

Het is belangrijk om te onthouden dat elke zwangerschap uniek is en de ondersteuningsbehoeften kunnen variëren. Het is raadzaam om altijd de raad van een arts of verloskundige te volgen en samen te werken aan een

Bonding: Het kan helpen bij het versterken van de band tussen moeder en kind en bijdragen aan een gevoel van verbondenheid tijdens de zwangerschap.

Ontwikkeling van het gehoor: Het kan de ontwikkeling van het gehoor van het kind bevorderen door hen bloot te stellen aan de stem van de moeder.

Herkenning: Het kan het vermogen van het kind om de stem van de moeder te herkennen versterken, wat na de geboorte kan helpen bij de aanpassing aan de nieuwe omgeving.

Stressreductie: Het kan bijdragen aan stressreductie bij zowel moeder als kind door hen te ontspannen en te helpen bij het verminderen van angst en onzekerheid

– helpt de ontwikkeling van sociale vaardigheden en taal van het kind

– ondersteunt de ontwikkeling van het kind (deze kinderen ontwikkelen zich door de band sneller en kunnen zich beter concentreren),

– het zijn vaak achteraf heel vrolijke kinderen, met een positieve ingesteldheid,

– de geboorte zal “vlotter” verlopen (het lichaam van de moeder zal zich meer ontspannen en dus kan de geboorte vlotter verlopen),

– minder angsten bij moeder & kind tijdens de zwangerschap (minder piekeren over wat kan misgaan, beter slapen, … )

– dankzij de extra relaxatie bevordert deze therapie een zorgeloze en ontspannen zwangerschap .

Wij ontwikkelden een speciaal luisterprogramma voor de verschillende fases van de zwangerschap. Optimaal is om ook tijdens de luistersessies te stimuleren via spraak of zang. Wij begeleiden je om via nazing/nazeg banden je stem te laten resoneren op die manier dat je baby deze extra trillingen kan waarnemen.

Er zijn studies die aantonen dat blootstelling aan spraak en taal tijdens de zwangerschap en in de eerste jaren van het leven de taal- en sociaal-emotionele ontwikkeling kan bevorderen.

Luister naar muziek of lees voor: blootstelling aan muziek en verhalen tijdens de zwangerschap kan de taalontwikkeling van uw kind bevorderen.

Praat met uw baby: praten met uw baby tijdens de zwangerschap kan helpen om de band tussen u en uw kind te versterken.

Gezonde voeding: een gezonde voeding tijdens de zwangerschap is belangrijk voor de gezondheid en ontwikkeling van uw kind.

Zorg voor rust: zorg voor voldoende rust en slaap tijdens de zwangerschap.

Tijdens de verschillende fasen van de zwangerschap kunnen we de combinatie maken met shiatsu behandelingen om ongemakken te verminderen en om een vlotte bevalling te stimuleren.

We behandelen de volgende ongemakken:

– misselijkheid,

– vochtophopingen (dikke benen en voeten),

– moeilijke spijsvertering,

– slechter slapen (bv. ook vaker plassen),

– bekkeninstabiliteit,

– versoepelen bekken voor een vlotte bevalling,

Ook tijdens de laatste dagen/weken naar de bevalling toe kunnen we dankzij ooracupunctuur stimuleren om de bevalling te bevorderen en op een natuurlijke manier te laten verlopen.

Overleg met een arts of verloskundige: overleg met uw arts of verloskundige over de prenatale zorg die het beste is voor u en uw kind.

Houd er rekening mee dat elke zwangerschap uniek is en het is altijd belangrijk om overleg te plegen met uw arts of verloskundige voordat u veranderingen aanbrengt in uw levensstijl tijdens de zwangerschap.

Je kan op eender welk moment in de zwangerschap instappen. Elke periode heeft zijn specifieke noden en daar passen wij onze behandelingsplannen op aan. Naarmate van het vorderen van de zwangerschap kan het zijn dat we de intensiteit opdrijven.

We werken met een combinatie van luister-/spreek-/zangsessies in een blok van 10 + 1 gratis sessies en lichaamssessies.

In ons geboorte bevorderingsprogramma werken we ook met coaching voor de beide partners.

Voor het opvoeden van kinderen bestaat geen exact handboek, m.a.w. opvoeden is niet eenvoudig. Wil je een bewuste ouder zijn met de juiste intenties, dan heb je tools nodig.

In deze coaching sessie leer ik jullie stil te staan bij:
– de enorme impact van de fysieke band tussen moeder en kind (prenataal, geboorte, postnataal
– de rol van moeder en vader in een opvoedingsproces
– het belang van een goede ouder-kind relatie
– wat is veilige hechting
– tips om een goede band op te bouwen met je kind

Deze waardevolle coachingsessie kan je ook volgen zonder dat je in het volledige programma zit. Je kan deze sessie ook los boeken. Mail naar peggy@dyob.be voor meer info.

Zwangerschapsprogramma

Het DyoB zwangerschapsprogramma bestaat uit :

10 + 1 gratis luister-/spreek-/ of zangsessie van 1,5 u
+
3 lichaamsbehandelingen (shiatsu)

Het zwangerschapsprogramma heeft een doorlooptijd volgens de noden die er zijn, gaande van 3 tot 5 weken.

Was je eerder al eens zwanger en wil je en wil je deze zwangerschap bewuster meemaken of beter doorkomen? Dan is dit programma een absolute must voor jou.

Prijs : 495 euro

Wil je naar het einde van de zwangerschap en de bevordering van de geboorte extra ondersteuning, bekijk dan zeker ook het hiernaast staande programma.

Geboorte bevorderingsprogramma

Dit programma wordt ingezet worden op het einde van je zwangerschap (laatste maand).

Via lichaamswerk gaan we ongemakken verlichten, extra lichamelijke en geestelijke ontspanning induceren en angsten reduceren. We werken naar het moment van de geboorte toe door het bekken soepeler te maken en bepaalde technieken (ook voor de partner) te gebruiken die de geboorte gemakkelijker laten verlopen.

Dankzij coaching voor beide partner geven we jullie de eerste stappen van het ouderschap mee om heel bewust en goed voorbereid jullie kindje te ontvangen.

Dit programma bestaat uit :

3 lichaamsbehandelingen
+
1 coachingsessie voor 2 partners

Prijs : 275 euro

Neem contact op voor meer info of boek direct jouw zwangerschapsprogramma