Speciaal voor kinderen

Etherische olie voor kinderen, heel speciaal! Natural oils for kids!

Aromatherapie voor kinderen? Etherische olie voor kinderen? Het kan zeker!

Etherische oliën bij kinderen : veiligheid voorop bij baby’s en kinderen!

Etherische oliën zijn een geweldige meerwaarde of alternatief om te gebruiken voor baby’s en kinderen. Ze kunnen helpen bij de ondersteuning en het versterken van de ontwikkeling van hun afweersysteem en zijn makkelijk in gebruik. Ze moeten wel veilig worden gebruikt.

Baby’s?
etherische olie voor baby'sEtherische oliën kunnen efficiënt zijn voor baby’s, maar ze houden ook risico’s in. De uiterst actieve stoffen kunnen soms allergieën of irritatie veroorzaken.
Geen etherische oliën voor kinderen jonger dan drie maanden!
Zelfmedicatie met etherische oliën is strikt verboden voor baby’s onder de drie maanden. Ze zijn dan nog veel te klein om aan deze actieve stoffen blootgesteld te mogen worden. Dat betekent echter niet dat ze nooit worden gebruikt. Ziekenhuizen gebruiken soms etherische olie in couveuses om het ademhalingsritme van prematuur geboren kindjes te verbeteren.

Maar ondanks dat, zolang je baby geen drie maanden oud is, heb je beter wat geduld voor je zelf aan de slag gaat met etherische oliën. Wilt je toch al van bij de geboorte gebruik maken van aromatherapie? Vraag dan advies aan je kinderarts.

Kinderen?
etherische olie voor kinderenSommige etherische oliën zijn bekend om hun zachte werking en kunnen dus zeker bij jonge kinderen gebruikt worden.
De dosis en de manier waarop de oliën worden toegediend moeten natuurlijk zijn aangepast, want het lichaam van jonge kinderen is nog heel kwetsbaar. Als je regelmatig gebruik wil maken van aromatherapie, laat je je best adviseren door iemand die erin thuis is en er deskundig mee bezig is.

Respecteer volgende algemene regels:

 • Gebruik maximaal twee druppels etherische olie drie keer per dag.
 • Doe de olie nooit rechtstreeks op de huid om irritatie te voorkomen. Etherische oliën kan je eerst verdunnen in een andere natuurlijke olie voor ze worden aangebracht. Dat geldt ook in bad.
 • Oraal gebruik (etherische olie vermengen met olijfolie of suiker bijvoorbeeld en in het eten doen) is absoluut verboden voor kinderen jonger dan drie jaar.
 • Bij voorkeur gebruiken op volgende manieren: verstuiven in een kamer met een koude diffuser, geef een geparfumeerd bad of een relaxerende massage. Onder de voetjes is steeds een veilige plaats!

Sommige oliën moeten verdund worden met een ‘draagolie’. Wij adviseren altijd de V-6 draagolie van Young Living, maar een goede kwaliteit amandelolie, jojobaolie, druivenpitolie, kokosolie of olijfolie kun je hier ook voor gebruiken.
Bekijk ook even onderstaande verdunningstabel als leidraad voor het gebruik bij kinderen.

Welke essentiële oliën kun je beter vermijden bij baby’s en kleine kinderen?
Over het algemeen zijn de gemengde oliën (ofwel de blends) minder geschikt voor kinderen omdat sommige van de blends een opwarmende olie bevatten. Een klein kind kan hier overgevoelig op reageren en daardoor een geïrriteerde huid krijgen. Weet ook dat niet elke kind of kinderhuidje hetzelfde is! Waar het ene kind goed op reageert, kan voor het andere kindje een vervelend gevoel op de huid geven. Probeer een olie eerst uit op je kindje, zodat je zeker weet dat dit de geschikte olie is voor hem of haar.

Onderstaande kidscents zijn nieuw en speciaal ontwikkeld voor het gebruik bij kinderen!

Welke zijn daarbuiten de meest gebruikte essentiële oliën voor baby’s en kinderen?

Gentle Baby
Peace & Calming
Lemon
Frankincense
Melaleuca Alternifolia  (of Tea Tree olie)
Lavender
Roman Chamonile
Sandalwood
Rose
Peppermint (niet gebruiken bij kinderen jonger dan 5 jaar!)
Ginger
Melrose
RC
Raven
Valor
Purificaton
DiGize
Marjoram

Hoe vaak mag je de essentiële oliën gebruiken?
Om je kleintje te ondersteunen mag je de essentiële oliën 2 tot 4 keer per dag gebruiken. Voor de algemene ondersteuning van het immuunsysteem is 1 tot 2 keer per dag perfect.

Wat gebruik ik wanneer? Enkele voorbeelden.

Boosten, stimuleren en ondersteunen van het immuunsysteem:
Lavender, Frankincense en Lemon.
Gebruik uitwendig door verdunning met de draagolie naar keuze en masseer op de VitaFlex punten op de onderkant van de voeten, 2 tot 4 keer per dag.

Krampen:
Fennel, Melissa, Marjoram.
Gebruik uitwendig door verdunning met de draagolie naar keuze en masseer een kleine hoeveelheid zachtjes op de buik en rug.

Luchtwegenproblemen:
Thyme, Lemon, RC, Raven.
Diffuse een paar druppels met een aromatherapie diffuser.
Gebruik uitwendig door verdunning met de draagolie naar keuze en masseer een kleine hoeveelheid zachtjes op de nek en borst.

Huilen:
Ylang Ylang, Lavendel, Roman Chamonile, Peace & Calming of Gentle Baby.
Diffuse een paar druppels met een aromatherapie diffuser.
Gebruik uitwendig door verdunning met de draagolie naar keuze en masseer een kleine hoeveelheid zachtjes op de nek en borst of onder de voetjes.

Luieruitslag:
Lavender.
Gebruik uitwendig door verdunning met de draagolie naar keuze en masseer een kleine hoeveelheid op de gewenste plek.

Pijn aan de gehoorgang:
Melaleuca Alternifolia of Melrose.
Doe een verdunde druppel olie op een watje en plaats uitwendig aan de gehoorgang (Let op! De olie mag niet direct in het oor komen!). Wrijf verdunde olie achter het oor voor verlichting.

Koorts:
Lavender of Peppermint (gebruik Peppermint niet bij kinderen jonger dan 5 jaar).
Gebruik uitwendig door verdunning met de draagolie naar keuze en masseer een kleine hoeveelheid zachtjes in de nek, voeten, achter de oren, op de borst, etc. Gebruik een koud compres op de polsen. Diffuse een paar druppels met een aromatherapie diffuser.

Huidproblemen:
Lavender, Roman Chamonile, Rose, Melaleuca Alternifolia of Sandalwood.
Gebruik uitwendig door verdunning met de draagolie naar keuze en masseer een kleine hoeveelheid zachtjes op de geïrriteerde huid.

Doorkomende tandjes:
Lavendel, Ginger, Marjoram, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree).
Gebruik uitwendig door verdunning met de draagolie naar keuze en masseer op de Vita Flex punten op de onderkant van de voeten.

Hoe kun je de oliën eventueel meegeven naar school?
Vaak maken mama’s zelf een blend in een handig flesje met een rollerball erop (met een tof etiket, bv. ‘Rob’s blijf-bij-de-les-olie’), zodat hun jonge spruit ook op school gebruik kan maken van zijn hulpmiddel. Een toffe ketting of armbandje waar een leertje of stukje vilt aan is bevestigd, is ook handig voor sommige kinderen. Zo kunnen ze hun favoriete olie uitzoeken en er een druppeltje van op het stukje leer of vilt druppelen en zo de hele dag aan hun ketting of armbandje ruiken. Kinderen zijn nieuwsgierig en ook leergierig! Bespreek de oliën met ze, leer ze erover en zeg ook waarom je deze olie voor hem of haar gebruikt. Kinderen zijn erg intuïtief en kunnen vaak heel goed zelf aangeven welke olie ze wanneer nodig hebben.

Vele van de besproken essentiële oliën zitten in de Premium Starter Kit. Wil je je zoontje of dochtertje ook op een natuurlijke en veilig manier laten kennismaken met de essentiële oliën van Young Living? Hier vind je een uitgebreide uitleg hoe je de Premium Starter Kit kunt bestellen online.

Stappenplan voor het aanmaken van een Young Living account

 In slechts enkele klikken heb je een eigen account en kan je zelf je voorraad aan oliën beheren.

Heb je vragen?  Mail me info@dyob.be of bel me 0498/295339.

Producten snel leren kennen? Boek een workshop van 1,5u en ontdek direct meer dan 50% van het gamma, special toegespitsts op jouw noden.

 1. Ga naar https://www.youngliving.com/nl_NL
 2. Klik rechtsboven op “Word Lid “
 3. Zorg ervoor dat “LID” staat aangevinkt. Dan krijg je 24% korting op je bestellingen
 4. Klik op: Ik werd doorverwezen door een lid en ik heb het lidmaatschapsnummer
 5. Vul in ID sponsor: 1312055 en ID van mijn introductiepersoon: 1312055
 6. Klik op doorgaan en vul je verdere informatie in, naam adresgegevens, geboortedatum email en telnr.
 7. Inloggegevens aanmaken: gebruikersnaam, wachtwoord en pincode. Je pincode dien je altijd bij de hand te hebben als je rechtstreeks met de klantendienst communiceert. Schrijf je login gegevens ergens op.
  Bij commissies vul je niks in.
  Kies voor GEEN automatische levering of het ER programma (dat kan eventueel later nog tenzij je vanaf nu al elke maand je producten wil ontvangen).
 8. Aanvaard de voorwaarden, ga akkoord en klik verder.
 9. Je kan hier nu doorklikken ZONDER een starterskit te bestellen en ZONDER een ER pakket aan te vinken. Indien je echter beide wel wil activeren, kan je hier wel al aanvinken.

Gefeliciteerd! Je Account is nu aangemaakt en je kan beginnen te bestellen.

 1. Je krijgt nu een scherm met links een instrumentenbord en menu
 2. Klik links op Essential Rewards. Je ziet dan rechts een opsomming om akkoord te gaan met essential rewards. Klik op “Doe mee.”
 3. Je komt nu in een maandelijkse bestelling. Vul bij artikelnummer in wat je wilt. De startersset oliën met de dewdrop diffuser (NL) is 546314 of je kan ook kiezen voor de goedkoopste startersset (let op: enkel staaltjes van de verschillende oliën). Er mag ook nog een gratis producten boek bij besteld worden. Als je nog andere oliën wenst kan je deze nu ook toevoegen.
 4. Sla je order op
 5. verzendmethode aanklikken autoship
 6. Kies een betaalmethode, credit card of pay pal account. Indien je een factuur wenst te ontvangen, neem contact op met de klantendienst om je btw-nummer te laten aanvullen.
 1. Vervolgens kun je je bestelling vandaag verwerken of je leveringsdag veranderen.

Voor de eerste bestelling zit je automatisch in het ER programma: De voordelen zijn: – Maandelijks bestellen voor 50 PV (spaarpunten) is ca € 50, geeft recht op het sparen van punten voor gratis producten en korting op de verzendkosten. Maar je zit nergens aan vast. Wil je daarna geen maandelijkse bestelling kan je dit na het ontvangen van je bestelling stop laten zetten en incidenteel bestellen wanneer het jou uitkomt. – Elk kwartaal van het eerste jaar krijg je een gratis olie bij je bestelling als beloning voor je loyaliteit – Lagere verzendkosten dan bij een gewone bestelling – Bestellingen worden automatisch geplaatst. Denk er wel aan om voordat je nieuwe besteldatum van de volgende maand eraan komt je laatste bestelling leeg te halen en opnieuw te vullen. Hij levert automatisch wat in je mandje staat! – Spaar punten wissel ze in voor gratis producten. Maand 1 t/m 3 teruggave van 10% van je bestelde punten. Maand 4 t/m 12, 20% van je bestelde punten, daarna spaar je 25% van je bestelde punten – Vanaf een bestelling van 100 PV krijgt elk ERR lid, commissies op de personen die ze aangedragen hebben. – En nogmaals. Wil je ermee stoppen? Dat kan altijd op elk moment. Je regelt dit per mail of telefoon naar de klantendienst@youngliving.com of op tel nr. +32 33039943.

Bij je volgende maandbestelling ga je dus altijd naar Essential Rewards, open de vorige bestelling, dan je mandje leeghalen en opnieuw vullen. Punten spaar je ALLEEN onder Essential Rewards. Dat kan 1x per maand. Je kan ook wat spelen met de datum door deze naar achteren te verschuiven.

SNELLE BESTELLING: – Heb je toch tussendoor iets nodig dan kan je onder snelle bestelling je bestelling invoeren. Je spaart dan alleen geen punten. -Wil je op een bepaald moment je spaarpunten inruilen? Dat kan je enkel doen via snelle bestelling en door reward punten in te zetten.

Veel succes!