Wie is Caroline?

Natuur 'Elle

Wie  is Caroline Groven en welke zijn haar passies?

Van kinds been af ben ik enorm gefascineerd door de ervaring die het leven mij heeft gegeven, namelijk dat lichaam en geest samenwerken. Ik merkte dat ziekte bij familieleden, talenten, studies, hobby’s en relaties positief evolueren hoe meer iemand echt in zijn lichaam kan zijn en verbonden is met een positieve mindset.
Zo kwam ik in aanraking met yoga, meditatie en ademwerk om deze balans te verkrijgen en koos ik voor de studies psychologie. Hierdoor kreeg ik vele verhelderende inzichten over de werking van het brein en psychische (somatische) klachten. Ik bleef echter op mijn honger zitten aangaande de connectie tussen het lichaam en zijn klachten, alsook hoe we preventief kunnen werken.

Mijn master in arbeids- en organisatiepsychologie, waarbij sterk wordt ingezet op preventie en relationele aspecten zoals groepsdynamica, hebben mijn framework verbreed. Zelf merkte ik echter dat ik in mijn job als HR consultant bij PwC (begeleiding in het zo goed mogelijk inzetten van menselijk kapitaal), sterk in mijn hoofd begon te zitten en de connectie met mijn lichaam verloor. Een teachertraining in kundalini en yin yoga gaven antwoorden op het samenspel van lichaam en geest en hoe we hier zelf verantwoordelijkheid kunnen nemen door dagelijkse oefening. Ik merkte dat hoe meer ik via lichaamsoefeningen in mijn lijf kon zinken en de pijnlijke plekken en gedachten kon aanvaarden, hoe meer mijn leven ging stromen. Zeker tijdens mijn zwangerschappen en bevallingen van onze 4 prachtige kinderen, die niet altijd moeiteloos verliepen, werd het mij nog duidelijker hoe belangrijk de aandacht voor het lichaam is in het behouden en stimuleren van de vitaliteit in uitdagende periodes.

Zo kwam Peggy Boets, als shiatsutherapeute, op mijn pad tijdens mijn tweede zwangerschap waarbij ik door haar mooie shiatsu- en een zwangerschapsbegeleiding een prachtige zwangerschap en bevalling beleefde. Het mooiste cadeau voor mijn dochter en mezelf!

Toen mijn zoon kampte met stotteren heeft de luistertherapie hem enorm geholpen, zowel qua zelfvertrouwen als met stoppen van het stotteren.

Zo werd de interesse in shiatsu gewekt en kon ik de kracht en het helende vermogen hiervan zelf ervaren. Via duimdruk worden energiebanen gestimuleerd zodat het zelfhelende vermogen van het lichaam terug aangewakkerd wordt en de levenskracht meer kan stromen. Mijn loopbaan kreeg een totaal andere wending waarbij ik halftijds werk aan de Universiteit Hasselt. Mijn job is het begeleiden van opleidingen in het vormen van kwalitatief onderwijs, docenten begeleiden in het waarderend coachen en studenten ondersteunen in hun dienstverlening aan de maatschappij via vrijwilligersprojecten. Daarnaast werk ik halftijds als shiatsu therapeute en specialiseer ik mijn in verschillende methoden die de afgelopen jaren op mijn pad kwamen (individuele therapie, ouder-kind therapie, natuur- en yogatherapie, meditatie, yoga, dans, …). Ik volg hierbij de behoeften van de cliënt, stem de methoden af op het groeipad en mogelijke potentieel van de persoon die voor me zit.

Met lichaamswerk geloof ik dat mensen terug naar een natuurlijke staat van zijn komen wat hun zelfhelend vermogen aanwakkert en hun levensstijl positief beïnvloedt. Ik ben zelf heel graag in de natuur met mijn 4 prachtige kids en man. Hierdoor kan ik ervaren dat het vertoeven in de natuur onze oorspronkelijke natuur oproept die we door de dagelijkse hectiek soms verliezen. Organiseren van kinderkampen, wandelcoaching, detox- en natuurervaringen, meditaties, zelfmassage, … is mijn passie. Ik kook heel graag en heb verschillende opleidingen gevolgd en kan hierin dus ook begeleiding of kookworkshops geven. De essentie is dat we aan de slag gaan met body, mind en soul zodat er via verschillende ingangen een weg terug naar onze oorspronkelijke natuur kan gevonden worden.

Caroline GrovenCaroline Groven

Mijn opleiding

Omdat kennis en opleiding zeer belangrijk zijn, geef ik hieronder mijn achtergrond en de gevolgde opleidingen mee. Door mijn opleidingstraject en ervaring, heb ik een breed aanbod voor een groot doelpubliek. Ook vandaag blijf ik steeds op zoek naar verdere uitdieping van onze therapieën en specialisaties.

 • Arbeids- en organisatiepsychologie (KU Leuven- 5 jaren opleiding)

 • Shiatsu (Iyashi – 3 jaren groeitraject)

 • Ouder-kind coaching: afgestemd opvoeden (De onderstroom Jurgen Peeters – jaaropleiding)
 • Waarderend coachen (Thomas More Hans Mennes – 3 jaren opleiding)

 • Loopbaanbegeleiding (Better Minds at Work – jaaropleiding)
 • Studieloopbaanbegeleiding (Universiteit Hasselt)

 • Bodywork 5 elementen  (Life Projects Dirk Oellibrandt – 5 jaren opleiding)
 • Cranio sacraal therapie (Ignoramus Els Graindor – jaaropleiding)
 • Kernprincipes van leiderschap en life project coaching (Life Projects Dirk Oellibrandt – jaaropleiding)

 • Kundalini yoga (Training Institute Cherdi Kala Yoga Bachitar Kaur – jaaropleiding)
 • Zwangerschapsyoga & Ouder-kind yoga (Training Institute Cherdi Kala Yoga)
 • Meditatie innerlijke alchemie (Life Projects Dirk Oellibrandt)

 • Evolutiepsychologie (Ignoramus academie Egidius Musik – 5 jaren opleiding)
 • Body integration Polyvagaal coach (Sweet medicine Nadine Bloemen – jaaropleiding)
 • Voedingsadvies (Ignoramus academie Egidius Musik)

 • Verbindende communicatie (Groei natuurlijk Peggy Quaaden)
 • HR consultancy (PriceWaterhouseCoopers)

Interesse?

Boek online je afspraak!