project

Na een intensieve luistersessie van 3u toont de 9 jarige L. vol trots zijn Death Star Lego project. Hij is in begeleiding met Auditory Brain Stimulation o.w.v. zijn prikkelbaarheid en wisselende stemmingen (diagnose adhd) mogelijks gerelateerd aan een eerder moeilijke of traumatische bevalling (stuitligging, epidurale, paniek, uitputting).

Samen met zijn jongere broertje en mama (die beiden ook luistertherapie volgen o.w.v. aangeboren slechthorigheid) werken ze tijdens de luistersessies aan hun Lego projecten. Deze bouwpakketten, die zijn mama zoekt op tweedehands sites, zijn een ideale bezigheid. De jongste komt ’s ochtends opgewekt binnen en zegt : “Eindelijk zijn we nog eens hier om rustig te bouwen!”

Deze luistersessies geven naast de speciaal toegespitste breinstimulatie ook momenten van :

samenhorigheid
dedicated aandacht van moeder naar kind toe
ontwikkeling van fijne motoriek
ondersteuning van probleemoplossend denken
stimulatie van eigen creativiteit
volgen van instructies
spelontwikkeling

Kortom, dit brengt echt veel meer dan de digitale schermen waaraan kinderen vandaag al zoveel bloot gesteld worden. Wist je trouwens dat een teveel aan schermtijd negatieve gevolgen kan hebben, zoals aandachtsproblemen, stemmingswisselingen, slecht slapen, tekort aan lichamelijke oefening,….?

Bekijk nog meer foto’s van dit bouwproject.