Aangename kennismaking!

Mijn passie voor osteopathie is ontstaan in 2009 toen ik competitief wielrenner was. Een week voor mijn eerste wedstrijd werd ik wakker met een nekblokkade. Ik nam contact op met een osteopaat en na de eerste behandeling waren mijn klachten duidelijk afgenomen. Volgens de osteopaat in kwestie was de oorzaak van mijn nekklachten niet gelegen in mijn nek maar elders in het lichaam. Ik was hiervan zo sterk onder de indruk dat ik meteen overtuigd was om later osteopaat te worden.

Ondanks dat ik mijn hart verloren had aan osteopathie, heb ik eerst mijn Master diploma in kinesitherapie en revalidatiewetenschappen behaald aan de Katholieke Universiteit van Leuven alvorens osteopathie te gaan studeren aan ‘The International Academy of Osteopathy’ in Antwerpen.

Daarenboven ben ik in januari 2020 gestart aan een 2-jarige opleiding tot myofasciaal therapeut (Dry-needling…) aan het opleidingsinstituut van Trigger.

Ik probeer mijn bijscholingen zo te selecteren dat ze mooi bij elkaar aansluiten om mijn kennis uit te breiden zonder dat ik mijn basis uit het oog verlies.
Ik ben na mijn opleiding tot kinesitherapeut meteen beginnen werken in een groepspraktijk in Beringen om vervolgens aan de slag te gaan in het multidisciplinaire co-working centrum Medpoint in Sint-Truiden.

In het voorjaar van 2020 kreeg ik uit onverwachte hoek een telefoon van Peggy. Snel was duidelijk dat we op dezelfde golflengte zaten en dat onze disciplines samen een mooi complementair geheel vormden. Ik ben dan ook heel blij dat ik deel mag uitmaken van het team bij DyoB.

Sinds de zomer van 2021 ben ik niet meer actief als kinesitherapeut maar enkel nog als osteopaat. Een van mijn ambities was om ooit aan de slag te gaan als osteopaat in Nederland. Hierdoor heb ik mijn werk in Medpoint moeten stopzetten en ben ik vol voor het nieuwe avontuur gegaan in Nederland. Ik ben dan ook heel blij dat ik ginder deel mag uitmaken van een fantasitisch team van osteopaten. Ondertussen zijn mijn vriendin en ik verhuisd naar Nederland, maar dat weerhoudt mij er niet van om d.m.v. een goede planning, het werk in Nederland te combineren met werken bij DyoB.

In mijn vrije tijd ben ik vooral bezig met sport. Hoewel ik niet meer competitief bezig ben met de fiets, heb ik mijn liefde voor de fiets nog niet verloren. Dit combineer ik sinds 2019 met CrossFit. Voorts kan ik genieten van een leuke avond op restaurant of bij vrienden. Ik heb een passie voor alles wat met auto’s en autosport te maken heeft. Afgelopen jaren heb ik het geluk gehad om enkele racepiloten en raceteams te mogen begeleiden tijdens uithoudingsraces (24h van Zolder, 25h Fun Cup in Spa-Francorchamps…). Ik hoop dit dan ook in de toekomst te blijven doen.

Ik kijk er naar uit om jullie te mogen verwelkomen bij DyoB.

Koen Swinnen