Wat te gebruiken bij tinnitus of oorsuizingen?

Tinnitus (oorsuizen) Tinnitus is de medische term voor oorsuizen: het horen van geluiden die de omgeving niet kan waarnemen. Tinnitus is een van de meest voorkomende oorklachten en komt voor bij ongeveer 10 tot 15% van de volwassenen.

Deze oliën kan je ondersteunend gebruiken maar vergeet vooral niet om vooral op verschillende vlakken hard te werken aan jezelf! Tinnitus is een complex probleem en kan verschillende oorzaken hebben. Het is dus ook logisch dat er een zeer individueel behandelingsplan dient samen gesteld te worden. Dit behandelingsplan werkt zowel op lichamelijk als mentaal vlak. Lees meer onder de rubrieken shiatsu en luistertherapie. Wil je meer weten over jouw persoonlijke situatie? Boek snel een luistertest!

juniper
Juniper of jeneverbes

Juniper is voornamelijk gekend voor zijn heilzaam effect bij blaasinfecties en allerhande blaas- en nier problematieken. Dit is nu exact de reden waarom hij ook ingezet wordt bij gehoorproblemen omdat deze vaak gerelateerd zijn aan de nieren. Vanwege zijn verhogende functie op de circulatie in de nieren, bij nierstenen, leverproblemen, regeneratie en functionering van het zenuwstelsel is Juniper hier aangewezen.

 

 

 

helichrysum
Helichrysum

Helichrysum is een olie die ingezet wordt om de gehoorconditie in zijn algemeen te verbeteren dankzij volgende eigenschappen : bloedstelpend, circulaire functie stimulerend, infecties bestrijdend, tegengaan van zwellingen, leverdetox, lymfe drainerend, pijnstillend, verlichtend voor respiratoire problemen, verminderd weefselpijnen, regenereert weefsel en ondersteunt bij vasculaire problemen.

 

 

Gebruik : smeer de oliën bij voorkeur achter het oor op het masoïd bot of verstuif in een diffuser.