Heilzame peppermint!

Pepermunt is één van de oudste en meest waardevolle kruiden om de spijsvertering tot rust te brengen. Onderzoeken hebben aangetoond dat het inhaleren van pepermunt na de maaltijd een voldaan gevoel oproept, de smaak en reuk activeert, de concentratie verbetert en de geest activeert. 

Bij plaatselijk gebruik geeft pepermunt een verkoelend en rustgevend gevoel dat lichamelijke ongemakken kan verlichten. 

Voeg een druppel toe aan uw kruidenthee of glaasje water om de spijsvertering te activeren. De geur van pepermunt triggert een gevoel van voldoening in de geest. Inhaleer voor en tijdens een training wat pepermuntolie voor een goed humeur en om vermoeidheid tegen te gaan.
Masseer een paar druppels op de buik, doe een druppel op de tong, wrijf op polsen of inhaleer om ongemak door lichte reisziekte te verminderen.
Masseer een druppel pepermuntolie op de slapen, voorhoofd, nek, en rond en onder de neus (vermijd contact met de ogen) om hoofdpijn te verminderen en om spierpijn na inspanningen te verminderen.

Doe 2 druppels op de tong en wrijf een druppel olie onder de neus om concentratie en oplettendheid te verbeteren.
Vernevel voor energie en voor een heldere geest.
Combineer pepermuntolie met lavendelolie voor een rustgevende maar ook energieke lichaams-, nek- of voetmassage.
Masseer 2-3 druppels op de borst of voeg wat olie toe aan een luchtbevochtiger om tijdens een verkoudheid makkelijker te kunnen ademen.


peppermint