Meridiaan taping

Meridiaan taping

Meridiaan taping is een behandelmethode die is komen overwaaien uit het Oosten (voornamelijk Japan en Korea). Meridiaan taping is zeer populair in Duitsland en heeft nu ook vaste voet aan de grond gekregen in België en Nederland. Vanwege deze toenemende bekendheid neemt ook de vraag naar geschoolde therapeuten in meridiaan taping toe.

Meridiaan taping is één van de taping concepten die is gebaseerd acupunctuur, acupressuur en shiatsu. Volgens deze geneeswijzen stroomt er levensenergie door ons lichaam via energiebanen die meridianen worden genoemd. Met meridiaan taping werk je op de Tendino Musculaire Meridianen (TMM). Wanneer de doorstroming van energie verhinderd wordt, ontstaan er fysieke of psychische klachten. De oorzaken voor deze blokkades kunnen heel divers zijn. Soms kan gewoon een litteken de oorzaak zijn, maar vaak ook brengen ziektes of stress energieblokkades teweeg.

Er wordt gebruik gemaakt van speciale tape daar waar de doorstrooming van energie in de meridianen moeilijk is. De getapte oppervlakken krijgen extra rek en stretch, de huid wordt gelift en gerokken. Een zeer aangenaam gevoel van zachte prikkeling en waar nodig ook stabiliteit en afkoeling. Een ander taping concept met een vergelijkbare werking is cross taping. Hierbij worden gerasterde patches gebruikt. De patches worden aangebracht op acupunctuurpunten waar problemen mee gerelateerd zijn of waar pijn wordt gevoeld.

Meridiaan taping en cross taping hebben meestal snel effect. De tape kan gewoon blijven zitten, aangezien deze luchtdoorlatend en antiallergeen is. De tape laat na enkele dagen tot enkele weken vanzelf los van zodra hij zijn werk heeft gedaan.

We behandelen op deze manier klachten van allerlei aard:

  • sport- of andere blessures,
  • acute of chronische pijnen,
  • pijn aan gewrichten, pezen of spieren,
  • hoofdpijnen,
  • pijnen in schouders, nek, achillespees, knie, heup, enkel, elleboog,
  • menstruatiepijnen,
  • whipelash,
  • neus-keel-oren problemen,…

Prijs: 30 € voor een behandeling van 30 min.
Deze behandeling wordt best enkele malen herhaald.

Interesse?

Contacteer ons vandaag nog!