Migraine

Businesswoman with intense stress and painful headache. Woman in job problems.Migraine
Hoofdpijn
Ziekte van Ménière
Evenwichtsstoornissen
Duizelingen
Spanningshoofdpijn

Migraine en aanverwante klachten wordt gekenmerkt door herhaalde aanvallen van matige tot heftige, meestal eenzijdige, bonzende hoofdpijn met misselijkheid en/of braken, die erger worden bij lichamelijke activiteit zoals traplopen. Daarnaast is er vaak licht- en geluidsovergevoeligheid.
De duur van een onbehandelde hoofdpijnaanval ligt tussen de 4 en 72 uur. Een aanval korter dan 4 uur of langer dan 72 uur sluit migraine uit. Migraine aanvallen kunnen variëren in ernst en duur binnen en tussen patiënten.
De hoofdpijnaanvallen verhinderen soms dagelijkse activiteiten.
Gebleken is dat 62% van de migrainepatiënten ook spanningshoofdpijn heeft, terwijl 25% van de patiënten met spanningshoofdpijn ook aan migraine blijkt te lijden. Een migraine aanval kan beginnen als spanningshoofdpijn, maar in het verdere verloop van de hoofdpijnaanval ontwikkelen zich de kenmerkende migraine verschijnselen.
Andere veel voorkomende symptomen zijn gevoelsstoornissen. Soms verspreidt een tintelend of dof gevoelen zich aan één lichaamszijde bv. vanuit de hand over de arm, de schouder en zo verder naar het aangezicht en de tong. Een tintelend gevoelen rond de mond is een typisch migraine symptoom. Een milde vorm van eenzijdige verlamming is niet uitzonderlijk.
De hoofdpijn komt gewoonlijk opzetten na het verdwijnen van de aura of de gevoelsstoornisssen. In 2 op 3 gevallen treft ze slechts één zijde van het hoofd (bij sommige mensen is dit steeds dezelfde zijde). Ze kan variëren van een licht ongemak tot een intense, striemende en verlammende pijn. Ze is typisch kloppend van aard. Vaak vermindert ze wanneer je stil neerligt of zit en wordt ze intenser bij lichamelijke activiteiten of bewegingen van het hoofd. Ze kan van enkele uren tot dagen aanhouden. Een aantal mensen kunnen een migraine-aanval van zich af slapen. Een kort slaapje van enkele uren volstaat bij sommigen.Na de aanval voelen de meeste mensen zich slap, moe en prikkelbaar en kunnen ze zich slecht concentreren. Dit gevoel kan eveneens enkele uren tot dagen aanhouden.

Klachten
Tijdens een aura fase van een migraine kunnen symptomen van basillaire migraine voor de volgende gezondheidsklachten zorgen:

Evenwichtsverlies;
Dubbel zien;
Verlies van gezichtsvermogen;
Gebrek aan coördinatievermogen;
Gevoelloosheid aan een of beide zijden van het lichaam;
Lusteloosheid;
Duizeligheid;
Ernstig braken.

Migraine kan worden veroorzaakt door verscheidene dingen. Vanuit onze disciplines wordt het lichaam in zijn geheel bekeken en gaan we op zoek naar de oorzaak van het probleem. Welke zijn de triggers? Wanneer komt de hoofdpijn opzetten? Is er een relatie met voeding? Hoe werkt het spijsverteringsstelsel? Hoe is het slaappatroon? Vaak zien we dat het even een zoektocht is naar de juiste piste, maar eenmaal deze gevonden is, kan er ook een doorbraak komen.
Via een combinatie van drukpuntmassage, etherische oliën met therapeutische werking en eventueel Audio Psycho Fonologie of Luistertherapie kunnen bovenvermelde symptomen behandeld worden.
Probeer zeker ook de Raindrop behandeling : uiterst pijnstillend, zuiverend en harmoniserend!

Bel (0498/29 53 39) of stuur een mail naar info@dyob.be