Natuurlijke hulp bij lente allergie? Lavender en Peppermint

Lavender

Heerlijk…. lenteweer…. !
Maar de lente herinnert ons ook de aan seizoensgebonden allergieën. Mensen met aanleg voor allerlei allergieën beginnen dan ook volop last te krijgen van de pollen (niezen, verstopte neus, loopneus, waterige/jeukende ogen, vervelende kriebel in de keel, uitgeput gevoel…).
Wil je graag verlost geraken van je allergie en dit liefst zonder medicatie?
Probeer het krachtige duo Lavender en Peppermint. Dit heeft alle vele allergieleiders verlichting gebracht.
Young Living’s Lavender essentiële olie is een natuurlijke ontstekingsremmer en antihistaminicum. Bovendien werkt het ook heel erg kalmerend en ontspannend.

LavenderHoe gebruik je Lavender Essentiële Olie bij allergie:

“Een vleugje Lavender“: doe een druppel op een wattenstaafje en wrijf ermee langs de binnenkant van de neusgaten. Of je kan dit doen in de mond, even langs de binnenkant van de wangen strijken. Deze methode maken dat Lavender snel opgenomen wordt in de bloedbaan.
Inwendig: de snelste manier om een allergie- of astma-aanval te stoppen is 1 druppel Lavender op je duim tegen je verhemelte houden voor 2-3 minuten. Inhaleren: breng 1-2 druppels Lavender op je handpalm. Wrijf je handen tegen elkaar en breng ze als kommetjes over je neus. Inhaleer diep gedurende 4 tot 6 ademhalingen.
Topicaal: Breng 1 druppel Lavender aan op je slapen, voorhoofd, sinussen en/of nek. Breng Lavender aan op je voetzolen voor het slapengaan.
Diffusie: Verdamp Lavender Essentiële Olie gedurende 15 minuten om de 2 uur. Je kan ook Lavender in een spuitflesje doen: 5 druppels in zuiver water. Zo kan je je hoofdkussen besproeien. (Gebruik diffusers die koud verstuiven en niet opwarmen, anders gaat de werking van de olie helemaal verloren! Bij DyoB vind je diffusers vanaf 45 euro)

Peppermint

Young Living’s Peppermint essentiële olie heeft pijnstillende en ontstekingsremmende eigenschappen. Peppermint werkt zeer goed bij een lang verstopte neus. Voor sommigen zorgt  het gebruik van Peppermint olie ervoor gezorgd dat allergie injecties, op termijn, niet meer nodig zijn.

peppermintHoe Peppermint essentiële olie te gebruiken bij allergie:

Inwendig: Doe 1 druppel in een glas water. Geniet van een verfrissende drankje dat je immuunsysteem een oppepper geeft.
Inhaleren: Inhaleer direct aan het flesje. Breng 1-2 druppels Peppermint aan op je handpalm. Wrijf je handen tegen elkaar en breng ze over je neus. Inhaleer een paar keer diep.
Topicaal: Breng 1 druppel Peppermint aan op de slapen, voorhoofd en nek. Je kan dit na (dus bovenop) de Lavender doen of je kan de Peppermint verdunnen in een beetje V6, olijfolie of een andere plantaardige olie. Opgelet: niet in de buurt van de ogen aanbrengen! (Indien er toch irritatie zou ontstaan, nooit verdunnen met water want dit versterkt het effect van etherische oliën. Allen verdunnen met een neutrale natuurlijke olie!)
Diffusie: Gebruik Peppermint gedurende de dag in je verdamper. (Gebruik diffusers die koud verstuiven en niet opwarmen, anders gaat de werking van de olie helemaal verloren! Bij DyoB vind je diffusers vanaf 45 euro)

Sommige mensen met zeer ernstige allergieën, kunnen een capsule vullen met 2 of 3 druppels van zowel Lavender, Lemon en Peppermint.

(Prijzen van 20 – 30 euro per flesje van 15 ml)

Bestellen kan via info@dyob.be of bel 0498/295339 of via het contactformulier.