Er is niks fout met “niksen”!

Er is continue zo veel actie in ons brein… de hele dag zijn we druk met denken, keuzes maken, prikkels verwerken, leren en anticiperen op alles wat er in onze omgeving en met ons gebeurt. Je zou er moe van worden…
Als iemand je vraagt: “Hoe gaat het met je?” en je kan zeggen “druk, druk, druk” dan geeft dat vaak een gevoel van eigenwaarde in onze geconditioneerde levensstijl.  We worden geleefd door ons werk, onze omgeving, onze kinderen, onze sociale contacten, de facebooks & whatsapp-groepen, de mailboxen,….en nog zoveel meer.

Denk eens aan grootvader die ’s avonds genoot vanop zijn voorportaal en keek naar de voorbijrijdende auto’s of de bewegingen van zijn buren overpeinsde. Grootmoeder die met veel liefde en toewijding genoot van het “ritueel” om de groenten te oogsten, te wassen en vervolgens te versnijden, om de soep uren te laten sudderen op een klein vuurtje. Pure rust!

Het is die “pure rust” die wij vergeten zijn en meer nog, omgebogen hebben in een eerder pejoratief klinkend “vervelen” of “niksen”. Wel, het is hoog tijd om opnieuw te gaan “niksen”!

5 eenvoudige tips om te “niksen”:

  • Laat los dat het goed oogt om altijd bezig te zijn!
  • Laat je GSM in je broekzak zitten! (kijk eens rond naar je omgeving tijdens een wachtmoment of sla een praatje met iemand anders, neem bewust de natuur om je heen waar, verlos je ogen van het vermoeiende GSM scherm,….)
  • Leg je handen 10 min. op je buik totdat deze lekker warm wordt! (vooraleer op te staan of in te slapen, tijdens een lange autorit, in de wachtkamer, achter je bureau,….)
  • Pump-up je pauze! (neem meerdere korte pauzes en doe eens “niks”, haal een frisse neus buiten, eet “bewust” en geniet van je eten zonder GSM,PC,TV,…..en maak het stil in je hoofd)
  • Kom eens “niksen” bij DyoB in de vorm van een relaxerende Raindrop behandeling of een therapeutische shiatsu behandeling in combinatie met luistertherapie om je brein te ontlasten (resetten + heropvoeden). Bestel nu je cadeaubon.

:-))))

niksenshirt-bedrukt-1