Intensief taalbad
Heeft je dochter of zoon het moeilijk op school om een vreemde taal te leren zoals Frans, Duits of Engels? Krijg jij die cursus Spaans of Italiaans toch zo moeilijk onder de knie?

In elk werelddeel en zelfs in elk land hoort men op een totaal andere manier. De Engelsen horen niet op dezelfde manier als de Fransen en de Fransen horen anders dan de Duitsers. Elke taal heeft zijn eigen specifieke eigenschappen waaraan het oor zich heeft aangepast. De impedantie (= weerstand die de geluidsstroom ondervindt) van de ons omringende lucht is de eerste oorzaak van deze verschillen.
Het menselijk oor kan theoretisch een brede range aan frequenties (16 – 16000 Hertz) ontvangen en een groot aantal ritmes onderscheiden. Maar het is zo dat doorheen de tijd het oor eraan gewend is om voornamelijk de frequenties en ritmes van onze eigen moedertaal efficiënt te horen.
Het is dus niet altijd makkelijk om deze aanpassing te doorbreken. De Fransen gebruiken voornamelijk frequenties tussen de 1000 en 2000 Hertz, de Engelsen hoofdzakelijk frequenties tussen de 2000 en 12000 Hertz. Het is duidelijk dat het voor de Fransen heel moeilijk is om de Engelse taal onder de knie te krijgen en voor de Engelsen om Frans te leren.  Elke taal heeft zo zijn eigen voorkeur voor frequentie-banden.

Het oor openen voor de frequenties van de nieuwe taal
Dankzij de luistertherapie of APF wordt het oor fysiologisch gedwongen om te horen wat het van nature niet hoort. Dit kan door een intensieve training met geschikte technische apparatuur.  De luistersessies en actieve naspreek- en zangoefeningen worden gedaan met elektronische switch-overs. Door gebruik te maken van filters en versterkers die reageren op de werking van het menselijk oor, wordt het oor letterlijk geopend voor de nieuwe taal en zijn specifieke frequentieband.

Intensieve onderdompeling in de taal
Bij een intensief taalbad gaan we trainen gedurende min. 2 sessies per dag. We herhalen dit kort na elkaar en op een paar weken tijd is je gehoor geopend voor de gekozen vreemde taal en kan je deze ook veel beter integreren. Je vakantie nuttig besteden? Benieuwd? Bel (0498/295339) of mail info@dyob.be nu.

Het Elektronisch Oor maakt het mogelijk om de manier waarop iemand normaal hoort te veranderen zodanig dat hij/zij de taal die hij wil leren op dezelfde manier ervaart als iemand die deze taal als moedertaal heeft. Lees alles over onze luistertherapie in combinatie met lichaamswerk.

Citaat van Dr. A. Tomatis : “We kunnen enkel een taal goed spreken als we ze goed horen, zodanig dat we het geluid kunnen analyseren en het ritme van de linguïstieke melodie kunnen herkennen.”

Gerard DepardieuGerard Depardieu heeft dankzij de Tomatis luistermethode zijn Engelse taal snel ontwikkeld. Luister naar dit Youtube fragment .

vreemde talen leren