Prestige Reboost Therapie is een combinatie van fasciale technieken, dieptemassage en cupping.

Cupping (cuppen) is een vergeten therapie of massagetechniek die reeds werd gebruikt door de oude Egyptenaren, Grieken en in het verre Oosten. Het basisprincipe van cupping is een onderdruk creëren op de huid zodat er meer bloed naar de behandelde plek wordt gezogen. De kracht van het vacuüm is heel sterk waardoor dit meteen zorgt voor het stimuleren van de doorbloeding en van Qi, de levensenergie volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Verklevingen en diepe spierknopen worden als het ware naar de oppervlakte gezogen waardoor blokkades worden opgeheven. De afvalstoffen in je lichaam komen vrij en worden direct afgevoerd. De kracht van cupping is sterker dan massage en het heeft een diepere werking.

Na de Prestige Reboost Therapie voelen mensen zich vaak energierijker. De blokkades zijn vrijgemaakt en de energie kan weer ongehinderd doorstromen.

Prestige Reboost Therapy?

Ik start mijn massage met stevige intense bewegingen naast de wervelkolom. Vervolgens ontspan ik de fascia naar de beide zijden van het lichaam toe.

Door het uitvoeren van deze handelingen krijg ik een beeld van mogelijke spierspanningen, huidproblemen of andere aandachtspunten. Tegelijkertijd warmt het lichaam op door de verhoogde bloeddoorstroming in de spieren.

Na een korte Zweedse  massage is het lichaam voorbereid voor het aanbrengen van de vacuumcups op de rugzijde. Eens de cups aangebracht zijn en ze actief inwerken op de bloedstroom van de spieren en het huidweefsel, ga ik verder met het masseren van de benen, voeten, armen en handen.

Deze massagetechnieken kunnen naar eigen behoefte toegepast worden op verschillende lichaamsdelen. De aftekeningen van de cups op de huid verdwijnen spontaan na korte tijd.

Bij deze therapie word er gewerkt met cups die door middel van vuur verwarmd worden en zo vacuümeren op de huid. Bij DyoB specialiseer ik mij in Dry Cupping, Moving Cupping massage technieken in combinatie met Zwitserse massage en deep tissue massage.

Bij vaccum cupping kunnen ronde vlekken ontstaan die in kleur variëren van rood, paars tot donkerpaars. De volgende behandeling worden pas aangevangen nadat de vlekken verdwenen zijn.  Om klachtenvermindering te bekomen, is het belangrijk om een 4 à 5-tal behandelingen te doen. Houd de huid na de behandeling goed warm en drink veel water. Dit bevordert de afvoer van afvalstoffen.

Iets voor jou?

Hou je van stevige intense massagehandelingen?

Doe je fysisch belastend werk, heb je last van spierstijfheid?

Heeft jouw lichaam nood aan een ontgifting en een energieboost?

Heb je last van vastzittende en/of pijnlijke spieren?

Last van chronische rugklachten, pijn in de nek– en schouderregio?

Ben je astma- of reumapatiënt?

Wil je cellulitis aanpakken?

Heb je aanhoudende vermoeidheidsklachten?

Je verkeert in een burn-out of vecht je tegen ernstige stressverschijnselen?

Spanningshoofdpijn en/of migraine tasten jouw levenskwaliteit aan?

Contra indicaties?

Contraindicaties voor deze therapievorm zijn :

Gebruik van bloedverdunners

Hemofilie

Irritatie van de huid: o.a. zonnenbrand, open wondtjes, bloedingen

Bij huidaandoeningen zoals rosacea en couperose

Epilepsie

Ernstige lever-, nier- en hartaandoeningen

Zwangerschap

Boek nu je Prestige Reboost behandeling