🌟 Inspirerend Verhaal van Hoop en Herstel  bij Alzheimer patiënt🌟

Onlangs kreeg ik een vrouw van ongeveer mijn leeftijd (55+) in mijn praktijk die net de diagnose Alzheimer had gekregen. Een zware diagnose die je toekomst plotseling in een heel ander daglicht zet. Wat nu? Omdat ze ook last had van oorsuizingen, slecht slapen en algemeen malaise, kwam ze bij Dyob terecht.

Na een grondige anamnese en testing (zowel bij mij als bij mijn collega audiologe Ann-Sophie) hebben we een persoonlijk behandelingsplan opgesteld. We zijn nu nog geen volledige vijf maanden verder en het verschil is fenomenaal! Door het inzetten van auditory brain stimulation, osteopathie en hoorondersteuning zien we een totaal andere persoon. Haar levenslust, alertheid en interactie zijn enorm vooruitgegaan. De klachten van het extreme slaapgebrek zijn verdwenen en ze kijkt weer positief naar de toekomst.

Dit succesverhaal is niet alleen inspirerend voor mensen met Alzheimer, maar ook voor degenen die lijden aan andere neurologische aandoeningen zoals dementie, Parkinson, MS, en zelfs mensen met chronische stress of burn-out. Deze aandoeningen kunnen allemaal een grote impact hebben op je leven, maar met de juiste aanpak en behandeling is verbetering mogelijk.

Het is essentieel om onze hersenen de juiste input te blijven geven, bijvoorbeeld bij gehoorverlies. Dit kan het beste op jonge leeftijd gebeuren. Hoe langer we wachten, hoe moeilijker de adaptatie soms verloopt. De boodschap is dus: hoe eerder, hoe liever.

✨ De boodschap uit dit verhaal: het is uiterst belangrijk om onze hersenen te blijven activeren en revitaliseren. Verbetering is echt mogelijk en vertraging van het proces kan ook. ✨

Blije therapeut, Peggy!

alzheimer, dementie, ms, hersengezondheid, parkinson

#Alzheimer #Dementie #Parkinson #MS #BurnOut #ChronischeStress #Gezondheid #Levenslust #Hersentraining #Osteopathie #Audiologie #Positiviteit #Herstel #Dyob #Hersengezondheid #Inspiratie #VroegeInterventie