Buik- en ademhalingsproblemen

Ademhalingsproblemenbuikpijn470
Buikproblemen
Hyperventilatie
Paniekaanvallen
Buikademhaling

 

Als je moeilijkheden hebt met ademen, kan hyperventilatiedit voor een erg beklemmend gevoel zorgen. Je voelt je gespannen en wordt sneller moe. Ademhalingsklachten kunnen met meerdere oorzaken te hebben en soms ook chronisch zijn. Ademhalingsproblemen kunnen meerdere oorzaken hebben. Stress kan ook een uitlokkende factor zijn bij ademhalingsproblemen. Als je chronische stress hebt, dan kan je bijvoorbeeld lange tijd moeite hebben om regelmatig adem te halen. Stress kan dan leiden tot een gespannen buik waardoor je meer vanuit het middenrif zal ademen. Hierdoor kan ook kortademigheid optreden. Een geval van acute stress die op de ademhaling slaat is de paniekaanval. Je gaat door een gebeurtenis of een gedachte in plotse paniek geraken, waardoor een snellere ademhaling volgt. Bij hyperventilatie ga je heel snel in- en uitademen.

Constipatie
Diarree
Verteringsproblemen

Een regelmatige, moeiteloze stoelgang is voor veel mensen teken van een goede gezondheid. Toch zijn constipatie (verstopping in de volksmond) en diarree veel voorkomende klachten waarover heel wat misvattingen de ronde doen. Ook allerhande spijsverteringsproblemen, zoals zure oprispingen, maagpijn, gezwollen buik, spastische darmen kunnen heel wat ongemakken veroorzaken. Vaak zijn dergelijke klachten al jaren aanwezig en blijkt het moeilijk om de juiste oplossing te bieden.

Vanuit onze discipline bekijken we bovenstaande problematieken veeleer vanuit een holistische visie. Alle aspecten van ons lichaam functioneren in hechte samenhang en in die optiek moeten we het lichaam bekijken als één geheel. Lichamelijke klachten kunnen hun oorzaak vinden in een verstoring in bepaalde meridianen. Door deze blokkades op te heffen of te doorbreken kan er een doorbraak ontstaan. Lees meer over onze therapieën die ondersteuning kunnen brengen bij buik- en ademhalingsproblemen :
drukpuntmassage of Shiatsu in combinatie met moxa en ooracupunctuuretherische oliënademhalingsoefeningen in DyoB workshop.
Probeer zeker ook de Raindrop behandeling : uiterst pijnstillend, zuiverend en harmoniserend!
Bel (0498/29 53 39) of stuur een e-mail naar info@dyob.be