Cranio sacraal therapie

Cranio sacraal therapie

Cranio sacraal therapie is een heel bijzondere behandelingsmethode. Deze geneeswijze gaat ervan uit dat onze vitale vermogens voornamelijk gestuurd worden vanuit de  hersenen en het zenuwstelsel, maar dat door spanningen de schedel onder druk kan komen te staan.

Deze methode wil blokkades wegwerken om nadien opnieuw een evenwicht vindt. Het geeft letterlijk het gevoel van een hernieuwd leven, een reset. Het cranio-sacraal systeem is cruciaal in ons functioneren en dient dus optimaal te werken om de zelfherstellende mogelijkheden van het lichaam te benutten.

Cranio-sacraaltherapie is ontstaan vanuit de ostheopathie. Het is een uiterst zachte behandelingsmethode waarbij de schedel (cranium) en het heiligbeen (sacrum) centraal staan.

Beginnende aan het hoofd en eindigend aan het heiligbeen zitten onze hersenen en ons ruggenmerg in een soort zak of koker die gevuld is met vocht: het cerebrospinaal vocht of ruggenmerg. Dit vocht wordt door ons lichaam continu vervoerd van hersenen naar ruggenmerg en omgekeerd.

Door zijn vloeiende beweging ondergaan alle structuren rond de koker (schedelbeenderen, wervels, heiligbeen,…) minimale bewegingen (voor goed geoefende handen goed voelbaar). Wanneer er in dit mechanisme blokkades ontstaan, van welke aard dan ook  (stress, energieproblemen, ongeval, trauma, spier- en bindweefselspanningen of ligamentaire spanningen), dan kunnen deze blokkades via speciale technieken terug vrijgemaakt worden om de balans tussen lichaam en geest te herstellen.

Interesse?

Contacteer ons vandaag nog!