Magnesium via de huid, wat een ontdekking voor mij!

Eindelijk heb ik een perfecte en vooral ook gemakkelijk oplossing genomen voor mijn magnesium inname!

Zechsal

Lees hier alles over Zechsal magnesium olie of spray. Ik raad aan om tegelijkertijd ook gebruik te maken van de andere producten op hun site. Neem gerust contact met ons op voormeer informatie!

Opname via de huid

Voor een verklaring van de transdermale opname moeten we eerst ons grootste orgaan, de huid (met een oppervlakte van 1,5 tot 2 m2) onder de loep nemen. Als barrière vervult de huid een belangrijke rol in ons immuunsysteem en verhindert het uitdroging. Tegelijkertijd scheidt de huid water, afvalstoffen en zout uit (bij transpiratie) en neemt het stoffen op. Het gaat daarbij om kleine vetvrije stoffen als nicotine, maar ook elektrolyten (zouten, zuren en hun tegenhangers basen). Op zich niets nieuws en allang toegepast. Denk maar eens aan nicotinepleisters, hormoonzalf of pijnstillers om te smeren.

De theorie van de zweetklieren

Wat betreft magnesium is er inmiddels overtuigend bewijs dat dit ook via de huid wordt opgenomen, althans in de natuurlijke chloride-vorm zoals dat van Zechsal. Hoe dat precies werkt daar zijn de wetenschappers het nog niet over eens. De meest aansprekende theorie – over opname via de zweetklieren – is van Dr. Richard Danel van het Magnesium Health Institute. Ook diverse andere onderzoekers denken dat dit het meest waarschijnlijk is.

De theorie gaat er van uit dat net als vlak na de nieren, er aan het einde van de zweetklieren groepjes cellen actief zijn die magnesium terugwinnen als het (via urine of zweet) het lichaam wil verlaten. De theorie is dat deze cellen niet alleen magnesium in het lichaam houden, maar ook opnemen (bij voldoende hoge concentratie). Aantrekkelijk is om te veronderstellen dat we deze bijzondere cellen in de loop van de evolutie hebben ontwikkeld. De evolutionaire redenering is dat toen we vanuit de zee het land op kropen magnesium relatief schaars werd omdat het uit voedsel moest worden verkregen. De cellen zijn dan een evolutionaire aanpassing aan de veranderende omstandigheden.

Wat is het verschil met pillen?

Nog steeds wordt het meest gebruikt gemaakt van dit mineraal in pilvorm. Op zich is daar niets mis mee, maar bedenk wel dat naar schatting 50 tot 70% van het magnesium dat via pillen wordt ingenomen niet wordt benut door het lichaam. De maag kan namelijk maar een beperkte hoeveelheid verwerken. De rest wordt afgevoerd via de nieren, vandaar ook vaak gehoorde klachten van dunne ontlasting of diarree bij het gebruik van pillen.
Door de opname via de huid omzeil je het maag-darm kanaal en is de veronderstelling dat het meer rechtstreeks in het interstitium, ons intercellulaire vocht terechtkom. Hoewel wetenschappelijk nog onvoldoende bewezen is duidelijk de transdermale opname voor steeds meer consumenten een alternatief voor de suppletie middels pillen.

Voordelen van magnesium olie

Dit mineraal heeft een uiterst belangrijke functie in ons lichaam. Afhankelijk van waar het mineraal extra nodig is, kun je de magnesium olie van Zechsal aanbrengen op het gewenste lichaamsdeel.
Je kunt bij ons kiezen uit een variatie van verschillende magnesiumolie producten. Magnesium spray in een handige flacon is hier een van. Deze vorm heeft een aantal voordelen

Geschikt voor uitwendig gebruik (opname via de huid)
Hoogst mogelijk concentratie magnesiumchloride (31%)
Lokaal toe te passen op de huid en gewrichten.
Vult magnesiumgehalte in lichaam effectief aan
Makkelijk te doseren
Handig voor na het sporten

magnesium olie
Magnesium olie: De werking en bijwerkingen

Het mineraal kan op twee manieren opgenomen worden: oraal, of via de huid (uitwendig gebruik). Magnesium olie is voor uitwendig gebruik. Door de handige spray kun je de magnesium gericht toedienen. Het wordt daarom veel gebruikt voor stijve spieren, gewrichten en bij huidproblemen. Liever magnesium oraal gebruiken? Bekijk dan eens onze magnesium druppels of magnesium poeder!

Mogelijk heb je al het een en ander gelezen over het gebruik van magnesium olie en de (bij)werkingen. Zo kan het voorkomen dat bij het toedienen van de olie op de huid een licht prikkelend gevoel ontstaat. De magnesium olie prikt doordat het een verwijdend effect heeft op bloedvaten. Hierdoor ontstaat het prikkende gevoel en kan het zijn dat de huid rood en warm wordt. Dit is niet schadelijk maar juist een teken dat de magnesium (in)werkt. Lees hier alles over de werking en bijwerkingen van magnesium olie.

Als laatste nog een korte toelichting over het gevaar van magnesiumolie. Magnesium is een lichaamseigen stof. Bij een normale en juiste dosering is het dan ook niet gevaarlijk. Op al onze producten hebben wij de dosering op het label of de verpakking gezet. Zo weet je altijd welke dosering zorgt voor positieve gezondheidseffecten.

Gebruik van de olie

Magnesium olie kan het beste in gelijkmatige perioden worden gebruikt, zodat de magnesiumbalans in het lichaam stabiel blijft. Magnesium wordt het beste opgenomen via de voeten, de oksels of de buikstreek. Zorg ervoor dat je het goed inwrijft nadat het op de huid is aangebracht, dit bevordert de opname van het product aanzienlijk.
Bij het gebruik kunnen de volgende richtlijnen worden gehanteerd voor effectief gebruik:

Dagelijks 15-20 sprays
Laat de olie minimaal 10 minuten inwerken
Spray bij voorkeur op voeten of oksels
Spray bij voorkeur op een verwarmde huid (na douchen of inspanning), de poriën staan dan meer open wat de magnesium olie opname bevordert.

Zechsal staat niet alleen voor kwalitatief hoge producten, wij streven ook naar een optimale klantbeleving. Wij doen er alles aan om u te laten genieten van de kracht van onze magnesium olie.
Wanneer je voor 15:00 uur besteld, zorgen wij dat jouw bestelling nog dezelfde dag verzonden wordt. Zo kun je snel genieten van de magnesiumolie.

Magnesium olie bestellen bij Zechsal met onze (DYOB10) geeft je bovendien ook nog 10% korting!

Surf snel naar https://www.zechsal.nl