Is het je ook al opgevallen dat in de Corona en Covid19 communicatie, er weinig aandacht is voor het preventief versterken van ons eigen natuurlijke afweer systeem? De experten, immunologen, politici hebben het vooral over “hou afstand”, “draag uw mondmasker”, “blijf in uw kot”, “vermijd onnodige sociale contacten” en ook het “vaccin” is komende.

Het hele gedoe, met weliswaar noodzakelijke maatregelen, haalt ons leven behoorlijk overhoop. Is het niet logischer om in eerste instantie zelf bij te dragen aan onze gezondheid?

Eet ik gezond genoeg? Heb ik voldoende nachtrust? Luister ik naar mijn biologische klok? Drink ik niet te veel alcohol? Kan ik nu niet beter stoppen met roken? Beweeg ik wel voldoende?

Hoe gezonder we onze maatschappij maken, hoe minder vatbaarheid die nare beestjes krijgen. En dat is misschien ook de verantwoordelijkheid van ons allemaal, niet?

We geven je graag enkele tips mee om in deze tijden je afweersysteem extra te ondersteunen. Voorkomen is immers veel beter dan genezen.

Gezonde voeding!

Vermijd suiker en kunstmatige zoetstoffen. Ze beroven het lichaam van mineralen en verhogen de zuurtegraad van het bloed waardoor we vatbaarder worden voor ontstekingen en ziekte.
Eet dagelijks groene bladgroenten zoals boerenkool, broccoli, peterselie, paksoi, lente-uitjes, spruitjes. Ze zijn heel gezond voor je lever en het algemeen bevorderen van je immuunsysteem.
Eet regelmatig gekookte volwaardige granen, rijst, amarant, quinoa, gierst, boekweit. Ze balanceren en stimuleren je zenuwstelsel door het verhogen van het serotonine gehalte. Tijdens de herfst- en winterperiode doe je er goed aan zuivel te verminderen of te vermijden. Het verslijmt en verstopt je luchtwegen, maar ook je darmen. Beiden organen zijn uiterst belangrijk voor je immuunsysteem.

Drink!

En dan bedoel ik voornamelijk water 🙂. Voor een goede werking van de slijmvliezen is voldoende vocht nodig. 99 procent van de ziektekiemen wordt tegengehouden door de huid en slijmvliezen. Deze slijmvliezen zitten in onze darmen, luchtwegen en geslachtsorganen en zijn voortdurend in contact met de buitenwereld. Uitdrogen is dus funest.
Probeer eens een miso soepje. Miso bevat heel wat fermenten die heel deugdzaam zijn voor de darmflora. Miso helpt ook je bloed te ontzuren en ons op die manier beter te beschermen tegen ziekteverwekkers.
Citroenthee met geraspte gember is een geweldige manier om je longen te zuiveren en werkt bovendien ook verwarmend in deze koude tijden.

Geniet en maak plezier!

Eén enkele plezierige ervaring kan je immuunsysteem voor maar liefst twee dagen boosten, zo blijkt uit onderzoek van Dr. Arthur Stone, psycholoog van de State University NY. Doe iets waar je minstens drie keer per week plezier aan beleeft.
Beweeg en adem diep. Doe regelmatig oefeningen, wandel of fiets, …zolang het je maar dieper laat ademen en je lijf een beetje doet pompen. Hoe dieper je ademt en hoe meer je zweet, hoe meer ziektekiemen je uit je lichaam verwijdert.
Geniet van de natuur want groene landschappen verhogen je serotonine-gehalte. Verse lucht bevat meer zuurstof en buiten wandelen triggert je brein en je geest. Je zintuigen worden op een natuurlijke manier gestimuleerd en bovendien geeft de zon ons vitamine D en optimaliseert ze onze hormonen.
Knuffel (volgens de regels en binnen je bubbel :-)) want knuffels bieden therapeutische voordelen die je gevoel van welzijn vergroten waardoor je zenuwstelsel verbetert en je immuunsysteem versterkt.
Stel een aantal kleine haalbare en leuke doelen. Iets wat je al heel lang wilt doen en dat je vreugde geeft. Probeer één doel per week te bereiken.
Zorg ervoor dat je geniet van je leven!

Laat je verzorgen!

Er zijn tal van behandelingen die je kan inzetten om je immuunsysteem te boosten. Een detox sessie met 9 etherische oliën (Raindrop) die bovendien ook relaterend en pijnstillend werkt? Of een Prestige Reboost behandeling die de fluids in ons lichaam doet stormen, fascia losmaakt, pijnlijke spieren verlost en je energie verhoogt?
Is het niet tijd om je nek- of rugklachten nu echt eens aan te pakken bij de kinesist of osteopaat? Hoe beter jouw persoonlijke conditie en gezondheid is, hoe minder vatbaar je bent voor externe factoren. Blijf niet lopen met langdurige klachten want ze zijn echt een indicatie dat actie nodig is. Laat het niet te ver komen!
Heb je nood aan een plan om uit je moeilijke periode te geraken en een sparringpartner die je helpt een nieuwe weg uit te stippelen? Dan is coaching een oplossing.

Voedingssupplementen helpen!

Heb je nood aan natuurlijke producten die je slaappatroon of je gemoed ondersteunen? Worden stress of vermoeidheid je te veel? Heb je last van psychosomatische klachten of werkt je bewegingsapparaat echt niet meer mee? Het is belangrijk om producten te gebruiken die ontwikkeld zijn door wetenschappers die enkel werken met de meest doeltreffende natuurlijke werkstoffen.
Laat je adviseren om in deze moeilijke tijd een opstapje te krijgen.

Tot binnenkort voor een warme babbel en veilige zorg!

Peggy, Koen en Maria

 

Boek nu bij MariaPrestige Reboost Therapie
Boek nu bij KoenKinesitherapie en osteopathie
Boek nu bij PeggyIntakegesprek, Auditory Brain Stimulation, coaching, shiatsu